Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Eκτακτη συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη τη Δευτέρα – Ανακοινώνει πότε θα γίνουν οι Eκλογές;


Εκλογές 2023: Η συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με έναν κάτοικο του Κορυδαλλού για την ορειβασία πρόσθεσε άλλο ένα στοιχείο στον γρίφο σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών.

Ο πρωθυπουργός εκδήλωσε την επιθυμία του να ανέβει στον Όλυμπο, τον Μάιο «μετά τις εκλογές», όπως είπε, ατάκα η οποία επιβεβαιώνει το σενάριο για πρώτες κάλπες στις 9 Απριλίου.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση Ερντογάν ότι οι κάλπες στην Τουρκία θα στηθούν στις 14 Μαΐου.

Παρά τις παραπάνω εκτιμήσεις, κανείς δεν θεωρεί ειλημμένη την απόφαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ακριβή ημερομηνία των εκλογών. Σταθμίζουν και άλλους παράγοντες που εκτιμούν ότι θα είναι καταλυτικοί στην κρίση του για το ποιος θα είναι ο καταλληλότερος χρόνος.

Για παράδειγμα, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα εφαρμοστεί μεν από την 1η Απριλίου, όμως θεωρούν ότι ίσως το μέτρο δεν θα προλάβει «να λειτουργήσει» και να αποφέρει τα εκλογικά οφέλη που προσμένει η κυβέρνηση.

Από την άλλη, θα έχει προηγηθεί η αύξηση των συντάξεων, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και άλλα μέτρα που ήδη έχουν δρομολογηθεί και αφορούν και στη μεσαία τάξη, η οποία παραδοσιακά κρίνει το αποτέλεσμα της κάλπης.

Παράλληλα έχουν προωθηθεί και μέτρα (πρόγραμμα στέγασης κ.α.) που αφορούν στη νέα γενιά και τα νέα ζευγάρια, εκλογικό κοινό που δίνεται μάχη για να το προσεγγίσουν όλα τα κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις