Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Αλλαγές στην Eνδυμασία στα σχολεία: Τέλος τα Kολάν, τα BAMMENA NYXIA και τα σκισμένα TZIN


 Όπως ανέφερε το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου, οι νέες αποφάσεις για τη νέα σχολική περίοδο. Συγκεκριμένα, θα φέρουν μεγάλες αλλαγές στα σχολεία της Κύπρου, συγκριτικά με το προηγούμενο σχολικό έτος. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες αποφάσεις θα έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο, με την εμφάνιση των μαθητών.

Σχολεία Κύπρου: Οι νέες αποφάσεις του Υπουργείου

Αρχικά, θα απαγορευτεί η χρήση έξυπνων ηλεκτρονικών συσκευών. Δηλαδή, των γνωστών σε όλους smartphones. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες αποφάσεις έχουν να κάνουν με την εξωτερική εμφάνιση των μαθητών που είναι εγγεγραμμένοι στα σχολεία της Κύπρου.

Δηλαδή, όσων αφορά τα αγόρια, απαγορεύεται να έχουν γένι, μούσι ή μουστάκι. Επίσης, δεν μπορούν να φορούν στα αυτιά τους σκουλαρίκια, ενώ απαγορευμένη θεωρείτε πλέον για τα αγόρια και η κοτσίδα. Μάλιστα, η κοτσίδα είχε να κάνει με τις τελευταίες τάσεις της μόδας, οι οποίες πάνε κι αυτές περίπατο, μετά τις νέες αποφάσεις.

Από εκεί και πέρα, από τα μέτρα που θα ληφθούν, με βάση τις νέες αποφάσεις, δεν πρόκειται να ξεφύγουν, ούτε και τα κορίτσια. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τα στενά παντελόνια και τα κολάν δεν θα μπορούν να φορεθούν μέχρι νεοτέρας αποφάσεως. Επίσης, το μακιγιάζ, οι ανταύγειες στα μαλλιά, τα μεγάλα νύχια, τα βαμμένα νύχια και οι βλεφαρίδες θα αποτελέσουν παρελθόν.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις λήφθηκαν από ειδική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας. Αυτή στελεχώθηκε από εκπροσώπους εκπαιδευτικών οργανώσεων. Η δουλεία που πραγματοποίησε ήταν σκληρή και εντός του καλοκαιριού. Έτσι, προχώρησαν σε αλλαγές κανονισμών. Το μόνο που απομένει είναι να σταλεί η σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας στις διευθύνσεις των σχολείων για την εφαρμογή των νέων κανονισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις