Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Σκάνδαλο υποκλοπών – Eνοχλημένο το Μαξίμου με αιχμές του Γ.Οικονόμου στις Ανεξάρτητες Αρχές: «Δεν θέλουμε τιμητές»! Δηλώσεις μετά την απόφαση για έλεγχο των παρόχων για τις αιτούμενες επισυνδέσεις της ΕΥΠ


 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Οικονόμου δεν έχασε την ευκαιρία να εκφράσει τη δυσφορία του για τις ενέργειες της ΑΔΑΕ που ξεκίνησε έλεγχο μέσω των παρόχων και τις επισυνδέσεις που ζήτησε η ΕΥΠ για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Και αυτό καθώς η έρευνα πλέον φτάνει στην καρδιά του σκανδάλου των υποκλοπών καθώς ο Κ.Μητσοτάκης και όσοι φαίνεται να έχουν οποιασδήποτε μορφής εμπλοκή να οχυρώνονται πίσω από το “απόρρητο”, την ώρα που η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023.

Ερωτηθείς για την έρευνα της ΑΔΑΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε χαρακτηριστικά: “Το Σύνταγμα περιγράφει το ρόλο των ανεξάρτητων αρχών. Θέση της κυβέρνησης είναι ότι οι ανεξάρτητες αρχές πρέπει να λειτουργούν σεβόμενες το Σύνταγμα, ούτε να το υπερβαίνουν, ούτε να γίνονται τιμητές του Συντάγματος”.

Υπενθυμίζεται ότι όπως επισημαίνεται στην απόφαση που λήφθηκε πριν την λήξη του 2022 και δημοσιεύθηκε στην «Διαύγεια» η ανεξάρτητη αρχή αποφάσισε: «Την σύσταση Ομάδας Ελέγχου η οποία θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων ΟΤΕ ΑΕ, COSMOTE AE, Vodafone Α.Ε. Τηλεπικοινωνιών και Wind Hellas Τηλεπικοινωνίες Α.Ε, καθώς και σε όποιον άλλον πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδος, παραστεί ανάγκη κατά την εξέλιξη του ελέγχου, με σκοπό να ελέγξει όλα τα σχετικά αρχεία των εν λόγω παρόχων, για να διαπιστώσει και να επιβεβαιώσει αν έχουν εκδοθεί κατά το παρελθόν διατάξεις άρσεως απορρήτου των επικοινωνιών σε σχέση με τηλεφωνικές συνδέσεις».

Η ΑΔΑΕ φαίνεται να ενεργοποιεί στην κατεύθυνση αυτή το σύνολο του δυναμικού της αφού επικεφαλής της ομάδας έρευνας θα είναι ο πρόεδρός της Χρήστος Ράμμος.

Στα αξιοσημείωτα της απόφασης της ΑΔΑΕ για έρευνα είναι η έκκληση που γίνεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να εξειδικεύσει το αίτημα που είχε διατυπώσεις προς την Ανεξάρτητη Αρχή στις 7 Δεκεμβρίου ώστε να ελέγξει τις επισυνδέσεις που ζητήθηκαν από τους παρόχους. Πιο συγκεκριμένα ζητείται από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περιορίσει το αίτημά του σε συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς προς διερεύνηση ώστε πρακτικά να διευκολυνθεί η έρευνα μια και οι επισυνδέσεις ξεπερνούν τις 15.000 κατ’ έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις