Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Γ. Οικονόμου: «Τον Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρο τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ αλλά όχι…η ίδια η EYΠ»!

 


Νέο αφήγημα για «κύκλωμα» που δρούσε ανεξάρτητα μέσα στην υπηρεσία κάτω από την... μύτη του πρωθυπουργού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου παραδέχτηκε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρο αλλά δεν το έκανε η ίδια η… ΕΥΠ αλλά κάποιοι μέσα στην υπηρεσία που ενεργούσαν εκτός νομικού πλαισίου.

Μα για να γίνει επισύνδεση στο τηλέφωνο κάποιου, έπρεπε να υπάρχει υπογραφή του αρμόδιου εισαγγελέα όπως επίσης και οι υπογραφές ενός αριθμού διευθυντών της ΕΥΠ.

Δηλαδή όλοι αυτοί ενεργούσαν εκτός νομικού πλαισίου; Αυτό λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος;

Ακόμα όμως κι αν ίσχυε κάτι τέτοιο, ποιος είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ; Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης, άρα και είναι αυτός ο οποίος έχει όλη την ευθύνη.

Αυτά ως προς την παρακολούθηση.

Ως προς τα αποτελέσματα της παρακολούθησης, η κυβέρνηση ακόμα προσποιείται ότι δεν ξέρει… τίποτε.

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι αν υπήρχαν μέσα στους κύκλους της ΕΥΠ ορισμένοι που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου και έκαναν τέτοια πράγματα, θα φανούν, θα αποδειχθούν, δεν θα μείνει καμία σκιά.

Η Κυβέρνηση δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια. Έφυγε κόσμος από την ΕΥΠ και έγιναν και αλλαγές σε ότι αφορά εσωτερικά την ΕΥΠ και μια σειρά από κινήσεις που θωρακίζουν τις νόμιμες επισυνδέσεις πολιτικών προσώπων. 

Αν υπάρχει μια ευθύνη της κυβέρνησης, είναι ότι ενδεχομένως μέσα στην ΕΥΠ υπήρχαν κάποιοι που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου. Μόλις αυτό εντοπίστηκε γίναν οι αλλαγές. 

Αναρωτιέμαι αν έχουν την στοιχειώδη ευφυία στην αντιπολίτευση για το ποιος ωφελείται από την επίθεση στον κ. Φλώρο. Αναρωτιέμαι αν διαβάζουν τι γράφεται στον τουρκικό Τύπο.

Ρωτήσαμε ευθέως αν εμπιστεύονται τον ΑΓΕΕΘΑ. Δεν εμπιστεύονται τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων που διαχειρίστηκε την κρίση στον Έβρο, τις προκλήσεις της Άγκυρας, που έχει θωρακίσει τα σύνορα κλπ.Αυτά είναι πράγματα απαράδεκτα που ξεπερνούν τον πολιτικό καιροσκοπισμό».

Με μία απόφαση που αναμενόταν, δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει πλέον όχι πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες γιατί τον διατήρησε στη θέση του από την περασμένη Άνοιξη, ενώ γνώριζε τι έχει συμβεί και τι έχει διαπραχθεί, το ΚΥΣΕΑ ανανέωσε προχθές και τυπικά για ένα χρόνο τον Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου.

Και λέμε τυπικά γιατί την επομένη της ημέρας διεξαγωγής των ερχόμενων εκλογών, ο Κ.Φλώρος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (στην Ελλάδα βρισκόμαστε, μην το ξεχνάμε) θα αποτελεί ένα γκρίζο παρελθόν για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Να υπογραμμίσουμε ότι μη ανανέωση της θητείας του Κ.Φλώρου και μετακίνηση από την προαναγγελθείσα τον περασμένο Δεκέμβριο, κυβερνητική θέση, θα συνιστούσε αποδοχή ενοχής της ίδιας της κυβέρνησης καθώς από τον περασμένο Μάιο γνώριζε και δεν είχε διαπράξει τα κατά νόμον δέοντα.

Παρά τα συγκλονιστικά στοιχεία που η ίδια η κυβέρνηση συνέλεξε μέσω της ΕΥΠ για διακίνηση «μαύρου» χρήματος και την εξύβριση όχι μόνο του πολιτικού του προϊσταμένου Ν.Παναγιωτόπουλου αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη ο Κ.Φλώρος διατήρησε για την ώρα την θέση του.

Οι λόγοι για τους οποίους προχώρησε στην ανανέωση της θητείας του, όπως ήταν αναμενόμενο και είχε προαναγγελθεί (γιατί ο ελληνικός λαός μπορεί να τα έμαθε τις τελευταίες ημέρες, αλλά αυτοί τα γνώριζαν από την περασμένη Άνοιξη) είναι δύο:

Πρώτον γιατί ο «αρχιστράτηγος» Κ.Φλώρος έχει πολλά «ράμματα» για τη γούνα όλων μέσα στο Μαξίμου αναφορικά με τα «φάλτσα» και τις παρεμβάσεις στις προμήθειες αμυντικών συστημάτων και μπορεί να μιλήσει.

Δεύτερον γιατί ήδη η κυβέρνηση έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα της συνενοχής διατηρώντας τον στη θέση αυτή μετά τον Μάιο του 2022 που είχε ολοκληρωθεί η καταγραφή της υπόθεσης, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή επέμβαση παρά το γεγονός ότι όλες οι αποφάσεις παρακολούθησής του φέρουν την υπογραφή Εισαγγελέως, άρα ήταν νόμιμες, όπως και το προϊόν τους!

Σε οποιαδήποτε περίπτωση η θητεία του Κ.Φλώρου έχει τελειώσει σε ότι αφορά την ηθική του νομιμοποίηση στην θέση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις