Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Φωτογραφίες, γέλια και αστυνομικοί σε ρόλο Kομπάρσου: Σάλος στο twitter με την «σύλληψη» της Γκρέτας Τούνμπεργκ (BINTEO)

Έχει αναχθεί σε πρότυπο της οικολογικής αντίστασης

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ βρίσκεται μεταξύ των διαδηλωτών οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση μετά τις επεισοδιακές διαδηλώσεις στο

Λίτσερατ της Γερμανίας ανέφεραν τα διεθνή ΜΜΕ χθες αλλά το twitter γελάει από την συμπεριφορά της Γκρέτας που έχει καταταστεί υποτίθεται πρότυπο αντίστασης, έναντι των αστυνομικών.

Φωτογραφίες, γέλια και αστυνομικοί σε ρόλο κομπάρσου σχολιάζουν οι πολίτες στο διαδίκτυο με μια Γκρέτα ντυμένη με τα καλύτερα προϊόντα του καταναλωτισμού!


Η 20χρονη Τούνμπεργκ συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενη επέκταση του λιγνιτωρυχείου Γκαρτσβάιλερ 2, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 9 χιλιομέτρων από το Λίτσερατ.

Η Τούνμπεργκ, η οποία βρίσκεται στο πλευρό των διαδηλωτών από την Παρασκευή, εθεάθη μετά την προσαγωγή της να κάθεται απομονωμένη σε αστυνομική κλούβα, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα, άρχισε η αστυνομική επιχείρηση με στόχο την απομάκρυνση ακτιβιστών από το χωριό Λίτσερατ, που έχει καταληφθεί εδώ και μήνες από οικολόγους, σε αντίδραση της επέκτασης ορυχείου λιγνίτη και της κατεδάφισης του γειτονικού χωριού. Ο κολοσσός της ενέργειας RWE έχει εξασφαλίσει άδεια κατεδάφισης των κτισμάτων.

Η εταιρεία επιδιώκει να επεκτείνει το ανοικτό όρυγμα του Γκάρτσβαϊλερ, που γειτνιάζει με το Λίτσερατ, για να προσεγγίσει το λιγνιτικό κοίτασμα κάτω από το χωριό. Οι κάτοικοι του οικισμού έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εδώ και μήνες για να μετεγκατασταθούν με κρατικά έξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις