Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Ηράκλειο: Ένας «μαϊμού» Keanu Reeves απέσπασε από μία γυναίκα 150.000 ευρώ Σε έξι συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές - Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη


 Το ποσό των 150.000 ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν από μία 55χρονη απατεώνες που την κορόιδεψαν ότι έχει έρθει σε επαφή με τον Keanu Reeves.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, στις 21 Ιανουαρίου του 2022 ο ένας δράστης παρουσιαζόμενος σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως Keanu Reeves, έπεισε μια 55χρονη να τον συνδράμει οικονομικά στην αποπληρωμή των φόρων του, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη από τα κέρδη της κινηματογραφικής παραγωγής Matrix στην οποία συμμετείχε!

Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να την πείσει να προβεί σε τραπεζικές καταθέσεις σε διάφορους λογαριασμούς που της υποδείκνυε αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ.

Η υπόθεση απάτης εξιχνιάστηκε χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων 5 αλλοδαπών και 1 ημεδαπής που κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι από τον Ιούνιο του 2021 έως και τον Νοέμβριο του 2021 οι δράστες απέσπασαν τμηματικά χρηματικά ποσά από την ημεδαπή, προβαίνοντας στη συνέχεια στη διάσπαση των ποσών σε επιμέρους μικρότερα και την εκ νέου μεταφορά των χρημάτων σε λογαριασμούς που ανήκαν στους παραπάνω δράστες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις