Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Μπάκχμουτ: Οι Ρώσοι «έσπρωξαν» τους Ουκρανούς στο κέντρο της πόλης – Mάχες στο νεκροταφείο Προώθηση στο Σεβέρσκ: Εξασφαλίζουν τις γραμμές ανεφοδιασμού πριν την τελική επίθεση - OYKPANIKH υποχώρηση στην Zαπορίζια


 Σημαντικές είναι οι πολεμικές εξελίξεις στο Μπάκχμουτ καθώς η ρωσική Ομάδα Wagner πέτυχε να εκκαθαρίσει τις ανατολικές συνοικίες της πόλης Glinyanaya Silikatnaya ενώ κατάφερε να διασπάσει τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές στις νότιες συνοικίες με αποτέλεσμα τώρα οι μάχες να λαμβάνουν χώρα στο νεκροταφείο Mariupol Cemetery και στην λεωφόρο Kotovsky που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

 Αν καταληφθεί το νεκροταφείο τις επόμενες ημέρες οι Ουκρανοί θα έχουν σοβαρό πρόβλημα να διατηρήσουν τις θέσεις τους στις ανατολικές συνοικίες.

Η εξέλιξη είναι σοβαρή καθώς η ρωσική «λαβίδα» δείχνει να «σφίγγει» ταχύτερα στην πόλη «mega-φρούριο» για την οποία έχουν χυθεί ποτάμια αίματος και από τις δύο πλευρές (με τους Ουκρανούς να έχουν υποστεί τρομακτικές απώλειες που τους αναγκάζουν να επιστρατεύσουν άρον άρον άλλες 200.000 άνδρες).

 

Εντυπωσιακά πράγματα συμβαίνουν στο μέτωπο της Ζαπορίζια όπου οι Ουκρανοί υποχώρησαν στο Stepnogorsk/Stepnohirsk μετά την κατάληψη του Καμιανσκόγιε.

Οι Ουκρανοί έχει αποδειχτεί πως έχουν ανεπαρκείς δυνάμεις στο μέτωπο αυτό αφού έστελναν συνεχώς ενισχύσεις στο Μπάκχμουτ.

Οι επιλογές τους είναι δύο: Είτε επαναφέρουν δυνάμεις από το Μπάκχμουτ, είτε χάνουν στην Ζαπορίζια.

Και στις δύο περιπτώσεις κερδίζουν οι Ρώσοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις