Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Εύα Καϊλή: Η πρώτη δήλωση μετά την απόφαση να παραμείνει στη φυλακή – «Κομμάτια να με κάνουν…» Mπορεί να Zητήσει εκ νέου την αποφυλάκισή της σε ένα μήνα

 


«Κομμάτια να με κάνουν, δεν θα παραδεχτώ ποτέ κάτι που δεν έκανα», δηλώνει η Εύα Καϊλή μετά την απόφαση των βελγικών Αρχών να παραμείνει στη φυλακή η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής. Τη δήλωσή της μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open.


Η Εύα Καϊλή θα παραμείνει προφυλακισμένη για την υπόθεση του Qatargate, με την πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής να μπορεί να ζητήσει εκ νέου την αποφυλάκισή της σε ένα μήνα.

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η Ε.Κ. εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Με απόφασή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της Ε.Κ. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός 15 ημερών», αναφέρει η ανακοίνωση της εισαγγελίας.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εύα Καϊλή είπε στο δικαστήριο ότι θέλει να βγει ελεύθερη λόγω του παιδιού της, ενώ η υπερασπιστική της γραμμή τόνισε ότι δεν μπορεί άλλοι ευρωβουλευτές να είναι ελεύθεροι και να μπορούν να προετοιμάζουν τις απολογίες τους, σε αντίθεση με την κα. Καϊλή.

«Ήταν για αρκετές ώρες στην απομόνωση, της είχαν πάρει το μπουφάν ενώ κρύωνε και δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της.

Όπως συμβαίνει στις γυναίκες μία φορά το μήνα είχε πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν ούτε να πλυθεί όλα αυτά σημαίνουν βασανιστήρια, όλα αυτά θυμίζουν Μεσαίωνα», είπε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις