Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Στον Οικονομικό Εισαγγελέα τα εικονικά τιμολόγια της Marc


 Ντόμινο εξελίξεων μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της ΕΦ.ΣΥΝ. για την δημοσκοπική εταιρεία Marc και τις οικονομικές δοσοληψίες με τις εταιρίες «Ιονία Τεχνική» και ΚΥΡΑ Α.Ε.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης και ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Μάριος Κάτσης κατέθεσαν έγγραφη αναφορά για τα εικονικά τιμολόγια της χωματουργικής εταιρείας στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Ζητούν από τον εισαγγελέα να διερευνήσει κατ' απόλυτη προτεραιότητα.

Η ΕΦ.ΣΥΝ. είχε αποκαλύψει εικονικά τιμολόγια ύψους 5,3 εκατ. ευρώ που έλαβε η «Krikel» από την «Ιονία Τεχνική» και τα οποία αφορούσαν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από την ΕΥΠ για το Predator στην Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της εφημερίδας μας σε αυτή την τριετία η «Ιονία Τεχνική» εξέδωσε συνολικά 29 τιμολόγια προς τη Marc και πιο συγκεκριμένα: το 2018 εξέδωσε 12 τιμολόγια, το 2019 εξέδωσε 9 τιμολόγια και το 2020 άλλα 8, συνολικού ύψους 239.194 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως τα τιμολόγια αυτά αποτυπώνονται στις συγκεντρωτικές καταστάσεις της «Ιονίας Τεχνικής».

► Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αμέσως μετά τις αποκαλύψεις, είχε στείλει επιστολή στην πρόεδρο του ΣΕΔΕΑ, Βαλέρια Τσάμη, με την οποία την ενημέρωνε ότι πρόκειται να ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να κληθούν για εξηγήσεις στη Βουλή ο Θ. Γεράκης της Marc, οι λοιποί εμπλεκόμενοι και η ΑΑΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις