Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Market Pass: Τα ποσά, οι ημερομηνίες και οι δικαιούχοι – Πού θα γίνεται δεκτή η κάρτα, αναλυτικός οδηγός


 Market Pass: Αντίστροφή μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας μέσω της οποίας θα δοθεί το επίδομα στην αγορά τροφίμων - Τα καταστήματα όπου θα μπορούν να το χρησιμοποιούν οι πολίτες και αναλυτικά παραδείγματα

Από τις 3 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές στο πλαίσιο της λειτουργείας του Market Pass το οποίο θα δοθεί στους πολίτες για αγορές σε καταστήματα τροφίμων, χωρίς υποχρέωση αγορών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στο ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύτηκε η σχετική απόφαση για το Μarket Pass, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr για να υποβάλουν την αίτησή τους, από 1η Φεβρουαρίου. Όπως ανακοινώθηκε η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Οι δικαούχοι που θα έχουν ολοκληρώσει την αίτησή τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα δουν τα χρήματα τους να πιστώνονται σε τραπεζικό λογαρισμό της επιλογής του στον οποίο είναι δικαιούχος είτε σε ειδική ψηφιακή κάρτα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΚΥΑ, το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα σε:

  • Παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ
  • Κρεοπωλεία
  • Καταστήματα ζαχαροπλαστικής
  • Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων
  • Αρτοποιεία
  • Διάφορα καταστήματα τροφίμων

Τις διατάξεις υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος και ο υπουργός Επικρατείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό ορίστηκε στα 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος, και ως 1.000 ευρώ αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις