Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

META TIΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ της Κυβέρνησης ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου: «Σφραγίζεται» ο εναέριος χώρος της Αττικής με NOTAM για drones

 


Προσωρινούς περιορισμούς για την κυκλοφορία drones στον εναέριο χώρο περιοχών της Αττικής, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, προβλέπει ΝΟΤΑΜ, η οποία εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 12 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει η ταφή του στο Τατόι, στα πρώην βασιλικά ανάκτορα.

Οι περιορισμοί αφορούν σε τρεις περιοχές του εναέριου χώρου της Αττικής, δηλαδή στο κέντρο της Αθήνας, τις περιοχές της Τανάγρας, του Τατοΐου και της Δεκελείας, καθώς και ένα κομμάτι της βορειοανατολικής Αττικής, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αφορούν στο χρονικό διάστημα μεταξύ 04:00 – 17:00 της 16ης Ιανουαρίου 2023.

NOTAM

Qatar Gate: Ούτε ο Ταραμπέλα δήλωσε πληρωμένο ταξίδι στο Κατάρ

 

Το τελετουργικό και το πρόγραμμα της κηδείας

Η σορός του τέως βασιλιά θα φύγει από το Ά Νεκροταφείο λίγο μετά τις 5:00 το πρωί της Δευτέρας και θα φτάσει στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου περίπου στις 5:45 το πρωί. Από τις 06:00 έως και τις 10:30 όποιος επιθυμεί θα μπορεί να αποτίσει φόρο τιμής.

Λίγο πριν από τις 12:00 η σορός θα μεταφερθεί στον κεντρικό ναό στην Μητρόπολη Αθηνών για την τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και όλων των μελών της Ιεράς Συνόδου δηλαδή και των 12 συνοδικών Μητροπολιτών.

Η εξόδιος ακολουθία θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και περίπου στη 1:00 μετά το μεσημέρι η σορός θα αναχωρήσει για το Τατόι. Εκεί θα τελεστεί τρισάγιο στο ναό της Αναστάσεως. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ταφή στο βασιλικό κοιμητήριο δίπλα από τους τάφους των γονέων του, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος. Στη συνέχεια η οικογένεια θα παραθέσει γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι στη Μητρόπολη Αθηνών θα παρευρεθούν αυστηρά 176 προσκεκλημένοι, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια τόσο στη Μητρόπολη όσο και στο Τατόι. Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν προβλεφθεί και γύρω από τα σημεία διαμονής των προσκεκλημένων στο κέντρο της Αθήνας.

Πού και πότε θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας θα τεθούν σε ισχύ αύριο, Δευτέρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία πεζών και οχημάτων λόγω της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Έτσι, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής:

Αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και κατά τις ώρες 06:00 έως 14:00 θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

  • Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της,
  • Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού,
  • Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς.

Επιπλέον, από σήμερα, Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 22:00 έως αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 14:00απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στις παραπάνω οδούς.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπορεί να παραταθούν ή να μειωθούν καθώς και να μην εφαρμοσθούν ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις όλων των αστυνομικών των υπηρεσιών που εμπλέκονται στα μέτρα που θα ληφθούν.

Σημειώνεται ότι, οι πολίτες που επιθυμούν, θα μπορούν να προσέρχονται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού, όπου θα βρίσκεται η σορός του τέως Βασιλιά, από τις 06:00 το πρωί έως τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις