Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Γερμανία: Σάλος με το MHNYMA της υπουργού Άμυνας - Δέχεται πιέσεις μέχρι και για να παραιτηθεί

 Από τη μία η ποιότητα και από την άλλη οι ατυχείς αναφορές στην Ουκρανία την έφεραν σε δύσκολη θέση

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Κριστίν Λάμπρεχτ, δέχθηκε νέες επικρίσεις τη Δευτέρα μετά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της,

καθώς βρέθηκε ανάμεσα σε πυροτεχνήματα και έκανε σχόλια που κρίθηκαν ακατάλληλα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το βίντεο διαρκεί μόλις ένα λεπτό, αλλά κρίθηκε τόσο ανεπιτυχές που η υπουργός δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί.

Η υπουργός εμφανίζεται στο κέντρο του Βερολίνου, μέσα σε ριπές ανέμου, μάλλον θέλοντας να παραπέμψει στον πόλεμο στην Ουκρανία ανάμεσα σε εκρήξεις κροτίδων και πυροτεχνημάτων, για τον εορτασμό του νέου έτους.

«Ένας πόλεμος μαίνεται στη μέση της Ευρώπης. Μπόρεσα να αντλήσω πολλές ιδιαίτερες εντυπώσεις από αυτό», συνεχίζει η υπουργός για τη ρωσική εισβολή, αναφερόμενη σε «πολλές συναντήσεις με ενδιαφέροντες και υπέροχους ανθρώπους». «Γι' αυτό, λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Δείτε το βίντεο«Οι αμφιβολίες για την καταλληλότητά της σε αυτή τη θέση υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό. Είναι πλέον καιρός ο καγκελάριος να επισύρει τις συνέπειες», σχολίασε τη Δευτέρα η tagesspiegel.

«Η πρωτοχρονιάτικη ομιλία που μαγνητοσκοπήθηκε με κινητό τηλέφωνο και έγινε με τα βίας κατανοητή λόγω των φωτοβολίδων, πυροτεχνημάτων και της απουσίας μικροφώνου σε ένα πεζοδρόμιο του Βερολίνου θα ήταν ντροπιαστική για έναν δήμαρχο χωριού – για μία υπουργό Άμυνας μέλους του ΝΑΤΟ, είναι απλά ταπείνωση», αναφέρει η Bild.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας είπε ότι πρόκειται για ένα βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε ιδιωτικά για το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκαν πόροι του υπουργείου. Όταν ρωτήθηκε αν το βίντεο ήταν ο κατάλληλος τρόπος για να καλωσορίσει τη νέα χρονιά δεδομένου του πολέμου στην Ουκρανία, είπε: «Τα λόγια της υπουργού στο βίντεο μιλούν από μόνα τους. Δεν εναπόκειται σε εμένα να το σχολιάσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις