Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Φιλοκυβερνητικό MME «KPAZEI» τον Κ.Μητσοτάκη για την ταφή του Κωνσταντίνου ως «ιδιώτη»: «AMA EINAI Nα αλλάζει σωβρακάκια» «Ηττάται η κυβέρνηση να τους το πούμε ευθέως»


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Σε μία μεγάλη πολιτική ήττα εξελίσσεται η αδικαιολόγητη απόφαση της κυβέρνησης να ταφεί πρώην αρχηγός του κράτους, ως…

ιδιώτης, όπως δηλαδή, αποφάσισε στην περίπτωση του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η ήττα δεν αποκρύβεται ούτε από τα πλέον φιλοκυβερνητικά κανάλια και ο Άρης Πορτοσάλτε, λέει χαρακτηριστικά για την κυβέρνηση, πως «αλλάζουν σωβρακάκια», εννοώντας ότι προχώρησε σε αυτή την χωρίς λογική απόφαση, επειδή φοβήθηκε την Αριστερά και μην χάσει κεντρώους ψηφοφόρους που έχουν προκαταλήψεις με τον θεσμό της Βασιλείας.

«Ηττάται η κυβέρνηση, να τους το πούμε ευθέως στο πρόσωπο, δεν χρειαζόταν να ανοίξουν το θέμα, αν ήταν να αλλάζει σωβρακάκια, δεν χρειαζόταν να ανοίξει το θέμα»

Επί της ουσίας η ίδια η κυβέρνηση άνοιξε πολιτικό ζήτημα με την στάση της ως προς την ταφή του Κωνσταντίνου.

Σαφείς αιχμές κατά του Κ.Μητσοτάκη άφησε ο πρώην πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, ο οποίος αναφερόμενος στην απόφασή του να κηδευτεί ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος ως ιδιώτης, είπε ότι «Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα αποσιωπούν το παρελθόν τους».

Όπως αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς «ο θάνατος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας δεν είναι – ούτε μπορεί να είναι – πολιτική» συμπληρώνοντας ότι «δεν κλείνει κανένα “πολιτικό κεφάλαιο” – αυτό έχει κλείσει εδώ και 49 χρόνια.
Σε ένα μεγάλο λάθος εξελίσσεται η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κηδευτεί ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος ως απλός «ιδιώτης» την στιγμή που στην κηδεία του θα παρευρεθούν βασιλείς άλλων χωρών που τυγχάνει να είναι και συγγενείς του.

Βέβαιο θεωρείται ότι η χώρα μας περιμένει «υψηλούς» καλεσμένους από τρεις χώρες και συγκεκριμένα από την Ισπανία όπου ο βασιλιάς είναι ο ανιψιός του τέως, ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη η Σοφία η οποία είναι η αδελφή του Κωνσταντίνου.

Την ίδια ώρα δεν αποκλείεται να έρθει στη χώρα μας ο βασιλιάς Κάρολος ο οποίος έχει και αυτός στενή συγγενική σχέση με τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ ο οποίος ήταν και ένας από τους νονούς του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες των ελληνικών Αρχών αναφέρουν ότι στη χώρα μας θα έρθει ο Ουίλιαμ, ωστόσο υπάρχει αναμονή για την οριστική απόφαση.

Τέλος, στη Δανία βρίσκεται η οικογένεια της Άννας Μαρίας, της συζύγου του τέως βασιλιά και θεωρείται βέβαιο ότι θα εκπροσωπηθεί και αυτή η βασιλική οικογένεια.

Η απορία μας είναι η εξής: Η κυβέρνηση θα έχει επίσημες συναντήσεις και συνομιλίες με τους ανθρώπους αυτούς; Τι θα τους πει; Ότι θέλουμε την στήριξή σας και την βοήθειά σας σε ζητήματα που μας αφορούν αλλά τον συγγενή σας τον θάψαμε σαν απλό… συνταξιούχο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις