Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Αποκάλυψη: Κορωνοϊός και εμβόλια mRNA ήταν η «πρόβα τζενεράλε» του vέου «Προγράμματος Μανχάταν»


 Η ρυθμιστική κερκόπορτα και η «βάφτιση γονιδιακών... θεραπειών» σε εμβόλια - Ποιες προδιαγραφές, ποια πρότυπα; Τα εμβόλια έπρεπε να κυκλοφορήσουν και να... καταναλωθούν

Όταν ο Ντόμινικ Κάμινγκς κατέθεσε ενώπιον του κοινοβουλίου τον Μάιο του 2021 και ρωτήθηκε τι έκανε η ομάδα εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου για το εμβόλιο Covid, απάντησε: «Αυτό που είπε ο Μπιλ Γκέιτς και οι ομοίοι του σε μένα και σε άλλους παριστάμενους στο Νο 10 της Downing Street ήταν: «Πρέπει να σκεφτείτε την πανδημία όπως μερικά από τα κλασικά προγράμματα του παρελθόντος, δηλαδή, το Manhattan Project (πρόγραμμα Μανχάταν) στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή το πρόγραμμα Apollo και να δουλέψετε.

»Με κανονικούς λογιστικούς κυβερνητικούς όρους, αν σε αυτό το νέο, «τρελό», Manhattan Project αποτύχετε, θα έχετε ξοδέψει δισεκατομμύρια και θα έχετε μηδέν αποτέλεσμα, θα τα χάσετε όλα», όπως αναφέρει το Brownstone Institute στο πρώτο μέρος μιας εκτενούς ανάλυσής του.

Ο Γκέιτς είναι ο υποστηρικτής, ο διευκολυντής και ο κερδοσκόπος του μεγάλου εμβολίου Manhattan Project, αλλά δεν είναι ο εμπνευστής του.

Το «Έργο Βιοασφάλειας Mανχάταν» (Manhattan Project) έχει τις ρίζες του στην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους. Στις 11 Ιουλίου 2019, μια δεξαμενή σκέψης που ονομάζεται Επιτροπή Βιοάμυνας πραγματοποίησε μια συζήτηση με τίτλο «Manhattan Project για τη Βιοάμυνα: Απομάκρυνση των βιολογικών απειλών».

Ο στόχος ήταν να «δημιουργηθεί μια εθνική, δημόσια-ιδιωτική επιχείρηση έρευνας και ανάπτυξης για την υπεράσπιση των Ηνωμένων Πολιτειών από βιολογικές απειλές». Ο Δρ Ρόμπερτ Κάντλεκ, ο Βοηθός Γραμματέας για την ετοιμότητα και την απόκριση (ASPR) στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HSS) συμμετείχε σε πάνελ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του 2019, ο Κάντλεκ είπε: «Ήρθε η ώρα να πούμε «Go big, or go home» για αυτό το θέμα.» (σ.σ. πάμε να το δούμε πραγματικά τι τρέχει ή πάμε σπίτια μας) Ο Covid-19 του έδωσε την ευκαιρία να εφαρμόσει αυτό το έργο του Μανχάταν όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί.

Ο Κάντλεκ ίδρυσε την Επιτροπή Biodefense το 2014, όταν ήταν σύμβουλος σε έναν από τους δωρητές της, τον κατασκευαστή εμβολίων Emergent Biosolutions. Το Ινστιτούτο Hudson, μια δεξαμενή σκέψης που συνιδρύθηκε από τον Χέρμαν Καν του Rand Corporation, τον πρωτοπόρο του πολεμικού gaming που σατιρίστηκε ως «Dr Strangelove» στην ομώνυμη ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, είναι ο οικονομικός χορηγός της Επιτροπής.

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, η Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής πραγματοποίησε την ετήσια ακρόαση σχετικά με την ετοιμότητα και την ανταπόκριση της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ για την εποχική και πανδημική γρίπη.

Κατέθεσαν ενώπιον της ο Δρ. Άντονι Φάουτσι του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, της Δρ. Nancy Messonnier από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και του Δρ. Πίτερ Μαρκς από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και ο Κάντλεκ.

Εβδομήντα έξι ημέρες νωρίτερα, στις 19 Σεπτεμβρίου 2019, είχε υπογραφεί από τον Πρόεδρο Τrump ένα εκτελεστικό διάταγμα για τον εκσυγχρονισμό των εμβολίων κατά της γρίπης στις Ηνωμένες Πολιτείες για την προώθηση της Εθνικής Ασφάλειας και της Δημόσιας Υγείας, καθοδηγώντας τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), το Biomedical Advanced.

Η Αρχή Έρευνας και Ανάπτυξης (BARDA), το CDC και o FDA για να «επιταχύνουν την υιοθέτηση βελτιωμένων τεχνολογιών εμβολίων κατά της γρίπης».

Τα Υπουργεία Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών και το Υπουργείο Άμυνας επρόκειτο να προτείνουν ένα σχέδιο και έναν προϋπολογισμό για αυτήν την προσπάθεια εντός 120 ημερών, με άλλα λόγια, πριν από τις 17 Ιανουαρίου 2020.

Ο Λευκός Οίκος είπε: «Δυστυχώς, πολλά από τα εμβόλια που χρησιμοποιούμε σήμερα παράγονται στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας χρονοβόρα τεχνολογία με βάση τα αυγά, η οποία περιορίζει την αποτελεσματικότητά τους και καθιστά την παραγωγή πολύ αργή για να καταπολεμήσει αποτελεσματικά μια πιθανή θανατηφόρα πανδημία γρίπης». Ο Φάουτσι μπορεί να είναι ο πιο γνωστός από τους τέσσερις μάρτυρες, αλλά ο Κάντλεκ είναι μακράν ο πιο συνεπής.

Ο Κάντλεκ, συνταξιούχος συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και πρώην Διευθυντής Πολιτικής Βιοασφάλειας στην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους, είναι ο κύριος αρχιτέκτονας της πολιτικής βιοασφάλειας των ΗΠΑ του 21ου αιώνα.

Είπε στην κατάθεσή του: «Η αποστολή του ASPR είναι να σώσει ζωές και να προστατεύσει τους Αμερικανούς από τις απειλές για την ασφάλεια της υγείας του 21ου αιώνα» και ως μέλος του Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφάλειας του Μπους, συνέταξε την Εθνική Πολιτική Βιοάμυνας του 2004 για τον 21ο αιώνα.

Ήταν ο εμπνευστής πίσω από το Project Bioshield Act του 2004 που δημιούργησε ένα στρατηγικό εθνικό απόθεμα εμβολίων κατά του άνθρακα και της ευλογιάς (που κατασκευάστηκαν από τους χρηματοδότες της Επιτροπής Biodefense).

Το 2005, ως διευθυντής προσωπικού της Υποεπιτροπής για τη Βιοτρομοκρατία του Γερουσιαστή Ρίτσαρντ Μπερ, συνέταξε το νόμο του 2006 για τις πανδημίες και την ετοιμότητα για όλους τους κινδύνους (PAHPA, προφέρεται «Papa»).

Αυτή η πράξη δημιούργησε τη Βιοϊατρική Προηγμένη Αρχή Έρευνας και Ανάπτυξης (BARDA) και τη θέση του Βοηθού Γραμματέα Ετοιμότητας και Αντίδρασης (ASPR).

H νέα θέση ASPR και η αποστολή του φορέα….

Η ASPR ελέγχει το εθνικό απόθεμα εμβολίων ευλογιάς και άνθρακα και άλλου ιατρικού εξοπλισμού έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας, όπως αναπνευστήρες. Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αυτός ο Βοηθός Γραμματέας έχει εκτεταμένες εξουσίες που του/της επιτρέπουν να ενεργεί ως το μοναδικό σημείο ελέγχου που συντονίζει την εθνική αντίδραση.

Ο Κάντλεκ επιβεβαιώθηκε ως ASPR τον Αύγουστο του 2017 αφού προτάθηκε στον Πρόεδρο Tραμπ από τον γερουσιαστή Μπερ. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 4 Δεκεμβρίου 2019, ο Κάντλεκ ρωτήθηκε τι έκανε το τμήμα του για να ενισχύσει την αμερικανική παραγωγική ικανότητα.

Είπε: «Μόνο για το θέμα των εμβολίων, νομίζω ότι το βασικό είναι ότι δεν μπορώ να μπω στις λεπτομέρειες, αλλά θα έχουμε μια ανακοίνωση εδώ σύντομα που θα υποδεικνύει ορισμένες επενδύσεις στο εσωτερικό για την επέκταση ορισμένων από τις νεότερες τεχνολογίες μας για την κατασκευή εμβολίων και νομίζω ότι το βασικό είναι ότι το επιδιώκουμε ενεργά σύμφωνα με το εκτελεστικό διάταγμα.»

Ο Φάουτσι κατέθεσε ότι σύμφωνα με το εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ η υπηρεσία του, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων (NIAID), διεξήγαγε και υποστήριζε έρευνα σε νέες τεχνολογίες πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένου του mRNA.

Ο Φάουτσι είπε: «Σύγχρονες τεχνολογίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη καθολικών εμβολίων κατά της γρίπης καθώς και για τη βελτίωση της ταχύτητας και της ευελιξίας της κατασκευής αντιγριπικών εμβολίων».

Η αποστολή εμβολίου mRNA για δοκιμή σε πειραματόζωα από τις ΗΠΑ στην… Γουχάν!

Όταν ο Κάντλεκ ρωτήθηκε ποια είναι τα οφέλη για τον αμερικανικό λαό από την επένδυση σε τεχνολογίες πλατφόρμας όπως το mRNA, είπε: «Η διαθεσιμότητα τέτοιων προσεγγίσεων που βασίζονται σε πλατφόρμα θα μεταμορφώσει την εθνική ετοιμότητα έναντι γνωστών επί του παρόντος απειλών καθώς και νέων απειλών στο μέλλον».

Επικαλούμενος την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον ιό Ζίκα που χρηματοδοτήθηκε από το ASPR/BARDA συνέχισε: «Αυτή η τεχνολογία έχει υποσχεθεί ως μια γρήγορη πλατφόρμα για μια σειρά μολυσματικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης και νέων ασθενειών που μπορεί να εμφανιστούν στο μέλλον».

Το εμβόλιο για τον Ζίκα στο οποίο αναφέρθηκε αναπτύχθηκε από τη Moderna, τη βιοτεχνολόγο γονιδιακής θεραπείας mRNA με βάση τις ΗΠΑ. Δεν υπήρχε εμβόλιο κατά της γρίπης υπό ανάπτυξη, αλλά συνεργαζόταν ενεργά με το NIAID του Fauci για την ανάπτυξη ενός «κοινού εμβολίου κατά του κορωνοϊού».

Το πρωτότυπο αυτού του εμβολίου στάλθηκε στον Δρ. Ραλφ Μπάριτς τον κορυφαίο επιστήμονα για τους κορωνοϊούς που συνεργαζόταν με τον Δρ. Σι Ζενγκ Λι του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν, για δοκιμή σε ζώα στις 17 Δεκεμβρίου 2019.

Η δουλειά της BioNTech

Ο ευρωπαϊκός ανταγωνιστής της Moderna, BioNTech, ανακοίνωσε τον Αύγουστο του 2018 ότι ήταν σε συνεργασία με την Pfizer για να αναπτύξει ένα εμβόλιο γρίπης mRNA. Στόχος ήταν να μεταφερθεί αυτό από το προκλινικό στάδιο στις δοκιμές Φάσης 1 έως τα τέλη του 2020.

Ο καθηγητής Δρ Ουγούρ Σαχίν, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech είπε: «Μια σημαντική παρουσία σε μολυσματικές ασθένειες υποστηρίζει τον στόχο μας να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια εταιρεία ανοσοθεραπείας που παρέχει πιο αποτελεσματικές και ακριβείς προσεγγίσεις με τη μεσολάβηση του ανοσοποιητικού για την πρόληψη και τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών, όπως η πρόληψη της γρίπης και η θεραπεία του καρκίνου».

Η BioNTech διαφοροποιήθηκε από την ανάπτυξη θεραπειών για τον καρκίνο – καμία από τις οποίες δεν αδειοδοτήθηκε επιτυχώς – σε εμβόλια, αφού μια διάταξη σε μια οδηγία της ΕΕ του 2009 που αποσκοπούσε να επιτρέψει τη χρήση γενετικά τροποποιημένων ιών σε εμβόλια εντοπίστηκε το 2016 και ερμηνεύτηκε από αυτούς και άλλους ως ρυθμιστικό κενό που επιτρέπει γονιδιακές θεραπείες που απευθύνονται σε μολυσματικές ασθένειες για την παράκαμψη των πιο αυστηρών και επαχθών πρωτοκόλλων κλινικών δοκιμών Advance Medicines. Το 2020, αυτή η έρευνα για το εμβόλιο της γρίπης επικεντρώθηκε στην έρευνα εμβολίων Covid.

Η ρυθμιστική κερκόπορτα και η «βάφτιση γονιδιακών… θεραπειών» σε εμβόλια

Χρησιμοποιώντας αυτή τη ρυθμιστική κερκόπορτα, τόσο ο Ρυθμιστικός Οργανισμός Φαρμάκων και Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA) όσο και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αξιολόγησαν τις γονιδιακές θεραπείες mRNA Covid της BioNTech ως εμβόλια. Οι γονιδιακές θεραπείες mRNA δεν περιέχουν ιούς.

Αντίθετα, τροποποιούν γενετικά τον δέκτη, επαναπρογραμματίζοντας τα κύτταρά τους για να παράγουν μια πρωτεΐνη από τον ιό που θα τονώσει το ανοσοποιητικό τους σύστημα να δημιουργήσει μια απόκριση κατά του ιού, πράγμα που σημαίνει ότι η οδηγία της ΕΕ δεν θα έπρεπε να είχε εφαρμογή. Κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του Συνασπισμού για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας (CEPI) στο Νταβός τον Ιανουάριο του 2017, ο Γκέιτς προώθησε με ενθουσιασμό τα εμβόλια mRNA.

«Τώρα υπάρχει μια νέα κατηγορία εμβολίου, το εμβόλιο DNA/RNA που ελπίζουμε ότι μπορούμε απλώς να αλλάζουμε ένα μικρό μέρος του, γιατί η μονάδα παραγωγής είναι ήδη εκεί, οι δοκιμές που θα χρειάζονται θα είναι πολύ γρήγορες.

»Μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό ποιο τελικό σημείο, ποιος συσχετισμός μας χρειάζεται και έτσι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι ρυθμιστικές αρχές θα καταλαβαίνουν τι είδους πρωτόκολλο θα χρησιμοποιήσουμε», είπε ο Γκέιτς.

»Με τον Έμπολα είχαμε μια επιστημονική πρόκληση ότι αυτές οι πλατφόρμες δεν ήταν έτοιμες, δεν καταλάβαμε ποια χώρα, τι είδους αποζημίωση, και γι’ αυτό υπήρχε πολύς λόγος. Μόνο διορθώνοντας αυτές τις ρυθμιστικές αβεβαιότητες και χρησιμοποιώντας αυτές τις νέες πλατφόρμες, έχουμε την ευκαιρία να φθάσουμε σε λιγότερο από ένα χρόνο.»

Ο Γκέιτς αγόρασε μετοχικό μερίδιο στη BioNTech πριν από την κυκλοφορία του εμβολίου στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2019.

Το ίδρυμα του Γκέιτς πήρε μετοχικό μερίδιο στη BioNTech πριν από την κυκλοφορία του εμβολίου στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2019. Όταν ρωτήθηκε το 2017 σχετικά με τον κίνδυνο αυτά τα εμβόλια να βλάπτουν αντί να οφελούν τους ανθρώπους, είπε: «Έχετε δίκιο ότι το όριο ασφαλείας είναι πραγματικά πολύ υψηλό, επειδή πρέπει να διατηρήσουμε τη φήμη όλων των εμβολίων, να πείσουμε τους γονείς σε όλες αυτές οι χώρες πως τα εμβόλια είναι στη διάθεσή τους για να βοηθήσουν το παιδί τους.

Οτιδήποτε γίνεται σε υγιείς ανθρώπους θα έχει πιο σκληρές προδιαγραφές από, ας πούμε, ένα νέο φάρμακο για τον καρκίνο, όπου αν δεν υπάρχει νέο φάρμακο, το αποτέλεσμα είναι αρνητικό». Αυτές οι πιο σκληρές προδιαγραφές ξεχάστηκαν σύντομα.

Ποιες προδιαγραφές, ποια πρότυπα; Τα εμβόλια έπρεπε να κυκλοφορήσουν και να… καταναλωθούν

Το προϊόν Pfizer/BioNTech τέθηκε σε χρήση από τη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγείας του Η.Β. σύμφωνα με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το MHRA εξέτασε μόνο μερικές εκατοντάδες σελίδες συνοπτικών δεδομένων, όχι τον πλήρη φάκελο.

Ο FDA έχει μια οδό για ταχεία έγκριση «εμβόλια με άδεια χρήσης σε άλλες χώρες με αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές». σελ. 21, «Εγκατάσταση χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου Pfizer/BioNTech όπως προβλέπεται από τον νόμο Project Bioshield του 2004, ακολούθησε γρήγορα στις ΗΠΑ στις 11 Δεκεμβρίου 2020 και η Ευρωπαϊκή Αρχή Φαρμάκων (EMA) συμβιβάστηκαν στις 21 Δεκεμβρίου». Το πολυπόθητο Μanhattan Project του Kadlec μπήκε σε εφαρμογή… για λόγους ελέγχου και εξέλιξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις