Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Ποια είναι η Ελένη Μακρή – Θεοδώρου που αναλαμβάνει βουλευτής της NΔ στη θέση του παραιτηθέντος Xειμάρα

 Η διδάκτωρ στην Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης έχει κοινοβουλευτική εμπειρία καθώς βρισκόταν στα έδρανα της ΝΔ και την περίοδο 2012 - 2015

Κείμενο Γεώργιος Σαρρής

Ηπαραίτηση του Θέμη Χειμάρα από το βουλευτικό αξίωμα εξαιτίας του γεγονός ότι εμφανιζόταν να έχει δοσοληψίες με το ελληνικό Δημόσιο μέσω εταιρείας του στη Λαμία, φέρνει στο Κοινοβούλιο την πρώτη επιλαχούσα της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Φθιώτιδας, την Ελένη Μακρή – Θεοδώρου.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο έμπειρο όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, καθώς είχε διατελέσει βουλευτής με το νυν κυβερνών κόμμα και την περίοδο 2012 – 2015.

Σύμφωνα με το βιογραφικό σπούδασε παιδαγωγικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης) και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών). Παρακολούθησε το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και Δια Βίου Μάθηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρέλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα (PhD) στην Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης.

Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία της Βοιωτίας και Φθιώτιδας, ως Διευθύντρια σχολικής μονάδας και για δύο χρόνια άσκησε καθήκοντα προϊσταμένης στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας.

Το 1999 εξελέγη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Λειανοκλαδίου, όπου διετέλεσε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος της τοπικής ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Φθιώτιδας και εκπρόσωπος στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ).

Το 2006 εξελέγη νομαρχιακή σύμβουλος στο νομό Φθιώτιδας, όπου διετέλεσε Αντινομάρχης αρμόδια για θέματα Παιδείας και Πρόνοιας, Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Διοίκησης, Οικονομίας και Κοινωνικού τομέα, Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας και εκπρόσωπος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Στερεάς Ελλάδας.

Το 2011 εξελέγη περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το 2012 στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου εξελέγη βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία, όπου και παρέμεινε έως τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Επίσης, συμμετείχε στις επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων, Έρευνας και Τεχνολογίας, Οδικής Ασφάλειας, και Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις