Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

NEA BOMBA - Aldi: Διακόπτει τις online πωλήσεις οινοπνευματωδών και άλλων προϊόντων στη Βρετανία

 Η μόνη κατηγορία προϊόντων που θα διατηρήσει στις online πωλήσεις της η γερμανική πολυεθνική είναι τα είδη παντοπωλείου

Σαν βόμβα έπεσε στην αγορά του λιανεμπορίου στη Βρετανία η απόφαση της γερμανικής εκπτωτικής αλυσίδας Aldi, με καταστήματα σε περισσότερα από 18 χώρες, να διακόψει τις online παραδόσεις για να επικεντρωθεί στο άνοιγμα νέων καταστημάτων.

Η παράδοση κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών θα σταματήσει μέσα στον Ιανουάριο, ενώ η διαδικτυακή της σελίδα θα κλείσει οριστικά μέχρι το φθινόπωρο, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο.

Η Aldi καθιέρωσε την παράδοση κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών κατ’ οίκον το 2015, και στην πορεία διεύρυνε την γκάμα των προϊόντων ειδικών κατηγοριών εκτός τροφίμων, που διαθέτει διαδικτυακά.

Η μόνη κατηγορία προϊόντων που θα διατηρήσει στις online πωλήσεις της είναι τα είδη παντοπωλείου, οι οποίες είναι διαθέσιμες σε περισσότερα από 200 καταστήματα της αλυσίδας.

Την είδηση επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Aldi με σχετική δήλωσή του, λέγοντας: «διατηρούμε τις τιμές μας χαμηλές επειδή είμαστε ο πιο αποτελεσματικός λιανοπωλητής στη Βρετανία και, ως εκ τούτου, λάβαμε την απόφαση να σταματήσουμε την πώληση κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών μέσω διαδικτύου για παραδόσεις κατ’ οίκον μέσα στον μήνα και θα σταματήσουμε επίσης και τις ειδικές αγορές μέσω Διαδικτύου μέσα στον χρόνο».

Όσον αφορά τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει στους ίδιους τους εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνταν στο τμήμα διαδικτυακών πωλήσεων, ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι θα τους δοθούν δυνατότητες επιλογών σε όλο το εύρος της αλυσίδας, ωστόσο, δεν κατέστησε σαφές εάν θα υπάρξουν απολύσεις.

Η Αldi, με τις υψηλότερες πωλήσεις στη Βρετανία τον Δεκέμβριο, προφανώς και λόγω του υψηλού πληθωρισμού που ωθεί περισσότερους καταναλωτές σε discount σουπερμάρκετ, έχει στόχο να αυξήσει σε 1.000 τα 950 καταστήματα που έχει σήμερα στη χώρα.

Η αλυσίδα παρέμεινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Kantar. Οι πωλήσεις της  ξεπέρασαν τα 1,4 δισεκατομμύρια λίρες για πρώτη φορά, αυξημένες κατά 26% σε ετήσια βάση, με το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA που έλαβε χώρα τον συγκεκριμένο μήνα, να επιδρά επίσης θετικά στην αύξηση των πωλήσεων.

Το who is who

Η Aldi δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 18 χώρες και εκτιμάται ότι έχει συνολικό κύκλο εργασιών άνω των 50 δισ €. Με έδρα τη Γερμανία, η αλυσίδα ιδρύθηκε από τους αδελφούς Καρλ και Τέο Άλμπρεχτ το 1946, όταν ανέλαβαν το κατάστημα της μητέρας τους στην Έσση, το οποίο λειτουργούσε από το 1913. Η επιχείρηση χωρίστηκε σε δύο ξεχωριστές ομάδες το 1960, που αργότερα έγινε Aldi Nord, με έδρα την Έσση και Aldi Süd, με έδρα το γειτονικό Μύλχαϊμ. Το 1962, εισήγαγε το όνομα Aldi (ακρωνύμιο των αρχικών των λέξεων Albrecht Diskont).

Στη Γερμανία, η Aldi Nord και η Aldi Süd έχουν χωριστεί οικονομικά και νομικά από το 1966, παρόλο που τα ονόματα των δύο τμημάτων μπορεί να εμφανιστούν (σαν να ήταν μια ενιαία επιχείρηση) με ορισμένα σήματα καταστημάτων ή κατά τη διαπραγμάτευση με εταιρείες αναδόχων του σήματος της εταιρείας στο εξωτερικό. Η επίσημη επωνυμία είναι η Aldi Einkauf GmbH & Compagnie, oHG. Οι γερμανικές επιχειρήσεις της Aldi αποτελούνται από 35 μεμονωμένες περιφερειακές εταιρείες της Aldi Nord με περίπου 2.500 καταστήματα στη Δυτική, Βόρεια και Ανατολική Γερμανία και 32 περιφερειακές εταιρείες της Aldi Süd με 1.600 καταστήματα στη Δυτική και τη Νότια Γερμανία.

Σε διεθνές επίπεδο, η Aldi Nord λειτουργεί στη Δανία, τη Γαλλία, στο Λουξεμβούργο, στο Βέλγιο, την Ολλανδία, τις χώρες της Ιβηρικής Χερσόνησου και την Πολωνία. Η Aldi Süd δραστηριοποιείται στην Ιρλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ουγγαρία, την Ελβετία, την Αυστραλία, την Αυστρία και τη Σλοβενία ​. Τόσο η Aldi Nord όσο και η Aldi Süd λειτουργούν επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες με 1.600 καταστήματα από το 2017. Η Aldi Nord είναι ιδιοκτήτρια της αλυσίδας Trader Joe, ενώ η Aldi Süd λειτουργεί ως “Aldi”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις