Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

NEO BOMBA / Π.Ο.Υ.: Ίσως γνωστοποιήσουμε το Tέλος της πανδημίας τη Δευτέρα!


 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση και η επιτροπή έκτακτης ανάγκης για την Covid-19 θα μπορούσε να προτείνει στη Γενική Συνέλευση την ακύρωση της πανδημίας σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ανακοινώθηκε

Παρόλο που η απόφαση πρέπει να ληφθεί από τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεχεσούς, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει ακολουθήσει με συνέπεια τις συμβουλές του διοικητικού συμβουλίου καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ο ίδιος παραμένει επιφυλακτικός.

«Αν και δεν θα αγνοήσω τη συμβουλή της Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης, εξακολουθώ να ανησυχώ για την κατάσταση σε πολλές χώρες και τον αυξανόμενο αριθμό θανάτων», είπε ο Τέντρος, σύμφωνα με το Index.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην πρόσφατη αύξηση του αριθμού των ασθενών με τη κορονοϊό στην Κίνα, όπου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 170.000 θάνατοι τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες.

Θα εξεταστεί εάν η κατάσταση με τον ιό είναι ακόμα σοβαρή. Ενώ η πανδημία είναι σαφώς ακόμη σοβαρή, τα τελευταία τρία χρόνια σημειώθηκαν σημαντικές βελτιώσεις στην προστασία των ανθρώπων από τον ιό, μέσω γρήγορων δοκιμών αντιγόνου, φαρμάκων και εμβολίων.

Περισσότερα από τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μέχρι στιγμής, όμως η πλειοψηφία εξ αυτών δεν κανει τις αναμνηστικές δόσεις, βλεποντας το πλήθος των παρενεργειών που συμβαίνουν κάθε μέρα και η απόφαση για τον τερματισμό της πανδημίας αναμένεται να ληφθεί στις 30 Ιανουαρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις