Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Oι Pώσοι κατέλαβαν τον σιδηροδρομικό σταθμό του Σολεντάρ και περικυκλώνουν τους Ουκρανούς στα ορυχεία άλατος - Οι ρωσικές δυνάμεις διέσπασαν τις αμυντικές γραμμές των Ουκρανών από τα νοτιοανατολικά και προωθούνται στο κέντρο του Μπάκχμουτ


 Η ρωσική Ομάδα Wagner και Τσετσένοι μαχητές κατέλαβαν τον σιδηροδρομικό σταθμό του Σολεντάρ και διέκοψαν τον ανεφοδιασμό των Ουκρανών στην πόλη ενώ οι ρωσικές δυνάμεις κατευθύνονται προς τα ορυχεία άλατος στα οποία έχουν οχυρωθεί άνδρες της 128ης ουκρανικής Ταξιαρχίας.

Τα ορυχεία άλατος μπορεί να αποδειχτούν δύσκολο έργο για τους Ρώσους καθώς είναι ένα διαφορετικού τύπου «Αzovstal».

Ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται στην τοποθεσία Stanitsa Shevcheko και η σιδηροδρομική γραμμή οδηγεί απευθείας στις πόλεις Kramatorsk/Slowyansk οι οποίες θα αποτελέσουν τον επόμενο στόχο των Ρώσων εφόσον τελειώσουν νικηφόρα τις επιχειρήσεις στο Μπάκχμμουτ.

Μέσα στο Μπάκχμουτ οι Ρώσοι ελέγχουν πλέον ολόκληρο τον ανατολικό τομέα της πόλης και ο επόμενος στόχος τους είναι να αποκτήσουν τον έλεγχο κάποιων συνοικιών στο κέντρο της πόλης κοντά στο ξενοδοχείο Bakhmut/Sportstadion.

Υπάρχουν πολλαπλές αναφορές πως οι Ρώσοι κατάφεραν να σπάσουν τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές και πλέον επιτίθενται και από τα νοτιοανατολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις