Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Στον OIKONOMIKO Εισαγγελέα οι Π.Πολάκης-Μ.Κάτσης με μηνυτήρια αναφορά για εικονικά τιμολόγια δημοσκοπικής εταιρείας «Είναι ζήτημα δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος»


 Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν ενώπιον του Οικονομικού Εισαγγελέα ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Μάριος Κάτσης σχετικά με υπόθεση εικονικών τιμολογίων που αφορούν εταιρεία δημοσκοπήσεων ενώ κάνουν αναφορές εμπλοκής με εταιρεία που επίσης έχει σχέση και με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Π.Πολάκης κατέθεσε στοιχεία για εταιρεία φάντασμα που φέρεται να είχε εκδώσει 29 τιμολόγια προς δημοσκοπική εταιρεία για το χρονικό διάστημα 2018-2020 που συνεργάζεται με το Μέγαρο Μαξίμου όπως αναφέρεται, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα φέρεται πως είχε εκδόσει εικονικά τιμολόγια ύψος 5,3 εκατ. ευρώ προς εταιρεία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών μέσω Predator.

Πέρα από οικονομικό σκάνδαλο πρόκειται και για ζήτημα δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, ανέφεραν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Από την πλευρά του ο Μάριος Κάτσης υπογράμμισε:

«Δεν είναι ένα θέμα το οποίο έχει μόνο οικονομικές διαστάσεις, ένα οικονομικό σκάνδαλο, αλλά κατα τη γνώμη μας είναι ένα ζήτημα δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος».

Ο Μάριος Κάτσης τόνισε ότι «δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με κοριούς, με τριγωνικές συναλλαγές μεταξύ Μαξίμου και δημοσκόπων και με έναν λαό στο σκοτάδι» και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα τρέξει τις υποθέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις