Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Κ. Πλεύρη, μήπως τα φάρμακα που μας λείπουν είναι αυτά που στείλαμε στην OYKPANIA;


 Το Μάρτιο του 2022 εν μέσω διαλυμένου ΕΣΥ, η μικρή σε δυναμική Ελλάδα, παίρνει την απόφαση δια μέσου του Υπουργείου Υγείας, να στείλει αθρόα φάρμακα πρώτη ανάγκης στην Ουκρανία. Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμάκων συμμετέχει, στέλνοντας ακριβώς τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια σήμερα! Σε αυτό να σημειωθεί, ότι όλων των αφηγημάτων υγειονομικοί έχουν πλέον συμφωνήσει πως γνώριζαν, αλλά και είχαν προειδοποιήσει το αρμόδιο υπουργείο, ότι λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, το φθινόπωρο του 2022 θα γίνει ο κακός χαμός από τις ιώσεις.

Το Μάρτιο του 2022 μαθαίναμε:

Φάρμακα, χειρουργικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαλεία και εξοπλισμό για Covid-19 ζήτησαν από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την υφυπουργό Ζωή Ράπτη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας της Ουκρανίας Iryna Mykychak κι ο υφυπουργός Ευρωπαϊκής Πολιτικής Oleksi Iaremenco, σε επικοινωνία τους για τις ακριβείς ανάγκες που υπάρχουν στην Ουκρανία σε φάρμακα, εξοπλισμό, αναλώσιμα και MoD (mobile dispensing/πακέτα πρώτων βοηθειων και χειρουργικής ετοιμότητας).

Το ελληνικό υπουργείο Υγείας θα ετοιμάσει και θα αποστείλει τα φάρμακα και όλο τον υγειονομικό εξοπλισμό στη δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο χώρα.

Περίπου 250.000 συσκευασίες φαρμάκων πρώτης γραμμής, για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων στην Ουκρανία, απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), συμμετέχοντας στη σχετική πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο πόλεμος. Τα φάρμακα που απεστάλησαν είναι αντι-ιικά, αντιβιοτικά, αναλγητικά, αντισηψίας, αντιμικροβιακά, αντιφλεγμονώδη, καρδιολογικά, ηλεκτρολύτες και διάφορα αναλώσιμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΦ ευχαριστεί θερμά τις εταιρείες–μέλη της για την άμεση και συγκινητική ανταπόκριση τους, στην πρόσκλησή της για την ενίσχυση των πληγέντων του πολέμου. Παράλληλα, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) συμμετέχει ενεργά στην πανευρωπαϊκή δράση της Medicines for Europe, για την αποστολή φαρμακευτικών προϊόντων στο λαό της Ουκρανίας.

Ιανουάριος 2023. Οι Ουκρανοί θέλουν να ισχύσουν κυρώσεις και στα φάρμακα κατά της Ρωσίας!

Ένταση μεταξύ ΕΕ και Ουκρανίας προκαλεί η απειλή του Κιέβου να επιβάλει κυρώσεις κατά των ευρωπαϊκών φαρμακευτικών εταιρειών που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στη Ρωσία.

Στην Ουκρανική κυβέρνηση δεν άρεσε καθόλου η εξαίρεση των φαρμάκων από τις εκτεταμένες ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας , για ανθρωπιστικούς λόγους. Η κεντρική ιδέα είναι: Αν κάνετε δουλειές με τον επιτιθέμενο, τότε δεν τις κάνετε στην Ουκρανία.

Η εξαίρεση των φαρμακευτικών προϊόντων από τις κυρώσεις αποτελεί κοινή πρακτική η οποία εφαρμόζεται ακόμη και σε Ιράν και Ιράκ.

Η ΕΕ ανησυχεί ότι ο σύμμαχός της εργαλειοποιεί τα φάρμακα ενώ θα πλήξει τα ευρωπαϊκά επιχειρηματικά συμφέροντα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις