Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Ξεμένουν από όπλα οι Η.Π.Α. λόγω Ουκρανίας! Απίστευτες καταστάσεις φέρνει η το εξοπλιστικό παραλήρημα του δυτικού κόσμου προς την OYKPANIA.


 Ο υπουργός Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι το ζήτημα της μείωσης των αμερικανικών αποθεμάτων όπλων στον παροξυσμό της Ουάσινγκτον να εξοπλίσει την Ουκρανία, η οποία πλέον ανέρχεται σε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμυντική βοήθεια, είναι τρομερό και θα πρέπει να ληφθούν σκληρές πρωτοφανείς αποφάσεις.

Ο υπουργός Πολεμικού Ναυτικού Carlos Del Toro παραδέχθηκε πριν από μια διάσκεψη ναυτικού πολέμου στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια την Τετάρτη (11/1/2023) ότι οι ΗΠΑ μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα πρέπει να λάβουν μια απόφαση για το αν θα εξοπλιστούν οι ίδιες ή η Ουκρανία, λόγω της ταχείας εξάντλησης των αποθεμάτων λόγω του εφοδιασμού της Ουκρανίας.

Carlos Del Toro

Τα σχόλια αποκαλύφθηκαν αρχικά από τον συντάκτη του Defense One Marcus Weisberger στο Twitter και στη συνέχεια αναφέρθηκαν σε δημοσίευμα και στο Newsweek και σε άλλα έντυπα.

Μεγάλη ανησυχία στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ

Νωρίτερα στη διάσκεψη, ο Ναύαρχος και επικεφαλής του Ναυτικού των ΗΠΑ Daryl Caudle, έθεσε τα πράγματα ακόμη πιο αυστηρά λέγοντας ότι η απόφαση τελικά θα καταλήξει σε «οπλισμό των ΗΠΑ ή οπλισμό της Ουκρανίας».
«Ο ναύαρχος υπαινίχθηκε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των ιδίων και της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της διάσκεψης» σημείωσε ο Weisberger
Ο υπουργός κλήθηκε να απαντήσει στα σχόλια που έγιναν στη διάσκεψη από τον Ναύαρχο Caudle, διοικητή της Διοίκησης των Δυνάμεων του Στόλου των ΗΠΑ.
Ο Caudle, ανησυχεί πως «το Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να φτάσει στο σημείο όπου πρέπει να αποφασίσει εάν χρειαστεί να οπλιστεί το ίδιο ή να οπλίσει την Ουκρανία».

Daryl Caudle

Νέες παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία ή τέλος;

«Όσον αφορά τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων για τον πόλεμο στην Ουκρανία…
Ναι, αυτό είναι πάντα μια ανησυχία για εμάς.
Και το παρακολουθούμε πολύ, πολύ στενά. Δεν θα έλεγα ότι είμαστε ακόμα εκεί, αλλά αν η σύγκρουση συνεχιστεί για άλλους έξι μήνες, για έναν ακόμη χρόνο, τότε σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα», παραδέχθηκε ο Del Toro.

Ενώ τα περισσότερα όπλα που πηγαίνουν στην Ουκρανία προέρχονται από αποθέματα του αμερικανικού στρατού, οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν πρόσφατα και πυραύλους Sea Sparrow.
Επιπλέον Harpoons αμερικανικής κατασκευής έχουν μεταφερθεί εδώ και καιρό στο Κίεβο μέσω Δανίας.
Ο υπουργός Πολεμικού Ναυτικού Del Toro εξήγησε, ότι η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Kathleen Hicks συνεργάζεται «πολύ στενά με την αμυντική βιομηχανία, για να τους παρακινήσει να ανακαλύψουν ποιες είναι οι προκλήσεις ή τα εμπόδια τους για να μπορέσουν να αυξήσουν τους ρυθμούς παραγωγής τους». όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Defense One.

Τα αποθέματα του υπουργείου Άμυνας έχουν προκαλέσει ανησυχία σε σχέση με τη σταθερή αύξηση των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία από τους πρώτους μήνες της ρωσικής εισβολής.
Επιπλέον, άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και ανησυχία, ειδικά η «ουδέτερη» Γερμανία, η οποία λόγω του πολέμου άλλαξε δραματικά την ιστορική της στάση σχετικά με τη μη αποστολή όπλων σε ζώνες ξένων συγκρούσεων.
Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock παραδέχτηκε ήδη από το καλοκαίρι ότι «δυστυχώς, η κατάσταση εδώ είναι τέτοια που έχουμε απόλυτο έλλειμμα στα δικά μας αποθέματα».

Η Γερμανίδα υπουργός Annalena Baerbock

 

*Ερώτηση 1: Μήπως η Ρωσία με έμμεσο τρόπο άδειασε τη Δύση από στρατιωτικό εξοπλισμό;

*Ερώτηση 2 : Ποια ακριβώς στρατηγική ακολουθεί το ΝΑΤΟ; Ετοιμάζεται για μετωπική σύγκρουση με τη Ρωσία, με τις αποθήκες άδειες; 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις