Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Qatargate: Συνελήφθη η λογίστρια του Παντσέρι


 Η λογίστρια της οικογένειας του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι, συνελήφθη για το σκάνδαλο Qatargate.

Η λογίστρια του πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι συνελήφθη από την οικονομική αστυνομία του Μιλάνου, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από Βέλγους δικαστές, στο πλαίσιο της έρευνας για το Qatargate.

H Μπελίνι κατηγορείται για συνωμοσία, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και είχε ήδη ερευνηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο,  και πάλι κατόπιν αιτήματος της δικαστικής εξουσίας των Βρυξελλών.

Τις επόμενες ημέρες, η ιταλική δικαιοσύνη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτό το αίτημά των Βέλγων δικαστικών για έκδοση της Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, η λογίστρια φέρεται να ήταν μέλος του κυκλώματος που «ξέπλενε» τα υψηλά χρηματικά ποσά που έφταναν από το Κατάρ και το Μαρόκο.

Μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές αρχές υπέγραψε ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Ειδικότερα, η εισαγγελία αναφέρει: “Σε υπόθεση που άνοιξε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία για ύποπτη απάτη εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανατέθηκε σε ανακριτή των Βρυξελλών, υπήρξε σήμερα σημαντική εξέλιξη. Ένα από τα σημαντικά βασικά πρόσωπα της υπόθεσης, ο Πιερ Παντσέρι, επικουρούμενος από τους δικηγόρους του, υπέγραψε μνημόνιο με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα βάσει των άρθρων 216/1 έως 216/8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τα άρθρα αυτά αφορούν σε υπόπτους που μετανόησαν για μία υπόθεση.

Αυτό αναφέρεται σε μια δέσμευση με την οποία ένας μετανοημένος προχωρά σε ουσιαστικές, αποκαλυπτικές, αληθείς και πλήρεις δηλώσεις σχετικά με την εμπλοκή τρίτων και, εάν ισχύουν, τη δική του/της εμπλοκή σχετικά με ποινικά αδικήματα εντός του συγκεκριμένης υπόθεσης”.

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας ότι “ο Πιερ Παντσέρι κατηγορήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2022 για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ως επικεφαλής για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ενεργητική και παθητική διαφθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις