Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Τι ανακοίνωσε ο Θ.Πλεύρης - «Τέλος» τα rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους στις 31 Μαρτίου


 Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, μίλησε για την ημερομηνία που οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα κάνουν το τελευταίο rapid test.

Όπως είπε το μέτρο ισχύει μέχρι 31 Μαρτίου 2023, όμως το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πάρει παράταση.

Δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ναι, έχουμε δώσει μια παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου, ενδεχομένως να μην χρειάζεται μετά, αλλά, τουλάχιστον για το σκέλος του χειμώνα, θέλουμε να είμαστε καλυμμένοι οπότε μέχρι τέλη Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα κάνουν τεστ».

Υπενθυμίζεται ότι το ένα rapid test την εβδομάδα είναι υποχρεωτικό για όσους δεν έχουν ολοκληρώσει τον απαραίτητο εμβολιασμό, ενώ πέρσι ήταν υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα.

Η δαπάνη βαρύνει τους ίδιους τους εργαζόμενους για την προσέλευση στην εργασία τους.

Ο κ. Πλεύρης υποστήριξε επίσης, πως «βοηθάει, παρόλο που λένε ότι έχει ματώσει η τσέπη τους, και τους ίδιους. Γιατί όλα τα στοιχεία που έχουμε, είναι ότι ο ανεμβολίαστος, εάν νοσήσει, ενδεχομένως πρέπει πιο έγκαιρα να πάρει και θεραπείες γιατί ακριβώς δεν έχει την κάλυψη του εμβολίου».

Και συμπλήρωσε:

«Μας βοηθάει και στην επιδημιολογική παρατήρηση και, οπωσδήποτε, τον χειμώνα δεν θέλαμε επ’ ουδενί να ρισκάρουμε παρόλο που βλέπουμε ότι ο Covid ή όποια αύξησή του είναι η λελογισμένη αύξηση, δεν έχουμε δηλαδή την πίεση που είχαμε τα προηγούμενα έτη αλλά αυτό συνδυαστικά με τις άλλες ιώσεις που υπάρχουν γίνεται πιο έντονο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις