Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Η απάντηση Πιερρακάκη στις καταγγελίες Ραγκούση για το «μολυσμένο» SMS – «Είναι αστείο αυτό που λέτε»


 Στην καταγγελίες που έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, ότι πολίτης δέχθηκε μήνυμα το οποίο περιείχε το κακόβουλο λογισμικό Predator με παραποιημένη την διεύθυνση emvolio.gov.gr, απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

O υπουργός έκανε λόγο για συνωμοσιολογία, τονίζοντας ότι «είναι αστείο να λέτε ότι το κράτος είναι αυτό που έστειλε το μήνυμα» με το οποίο παγιδεύτηκε το κινητό του πολίτη. «Το 80 με 90% όσων είπατε δεν έχουν καμία σχέση με όσα είπα εγώ. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Πιερρακάκης: Το διεθνές σύστημα εμβολιασμού είναι διεθνώς αναγνωρισμένο

«Το πρωί μίλησα για συνωμοσιολογία και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, συνωμοσιολογία στο τραπέζι. Με βάση αυτά που κατάλαβα από την καταγγελία, αυτό που αναφέρατε έχει να κάνει με κάποιο μήνυμα που έχει ληφθεί από πολίτη. Το header των μηνυμάτων αυτών μπορεί κάποιος να το παραποιήσει» ανέφερε αρχικά ο κ. Πιερρακάκης και πρόσθεσε:  «Να πούμε ότι το διεθνές σύστημα εμβολιασμού είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και αναγνωρισμένο από κάθε Έλληνα πολίτη. Είναι και ένα σύστημα που έχει ένα κακό. Κρατάει πρακτικά για τα πάντα. Δηλαδή έχει όλα τα στοιχεία όλων των μηνυμάτων που ιστορικά έχει στείλει. Τα πάντα είναι εύκολα ελέγξιμα».

«Εσείς αναφέρατε ότι υπήρχαν προσωπικά δεδομένα. Θα σας πω πως υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι να μπορέσει κάποιος να αποκτήσει αυτά τα προσωπικά δεδομένα. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι ότι στο Εθνικό Σύστημα Εμβολιασμού έχουν πρόσβαση 40.000 φαρμακοποιοί, γιατροί και ΚΕΠ. Αυτή είναι η αρχιτεκτονική του συστήματος και είναι ομοειδής με άλλων χωρών. Τι να πω για τον ισχυρισμό ότι οι άνθρωποι του gov.gr είναι άνθρωποι του Predator; Οι άνθρωποι που το δούλεψαν αυτό το σύστημα δεν είναι όλοι Νέα Δημοκρατία. Είναι από όλο το πολιτικό σύστημα» συμπλήρωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Ένα καλό πράγμα κάναμε τώρα (σ.σ. το gov.gr). Και επειδή δουλεύει καλά και δεν μπορούμε να το υπονομεύσουμε, να πάμε να το διαλύσουμε και να πετάξουμε λάσπη πάνω του επειδή έχουμε εκλογές; Εε κάπου φτάνει. Έτσι δεν είναι;» τόνισε.

Ραγκούσης: «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»

Στην συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, κατηγόρησε τον κ. Πιερρακάκη ότι είχε βγάλει συμπέρασμα χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς είπε νωρίτερα, όταν έκανε την καταγγελία. «Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό αυτό που κάνατε κ. Πιερρακάκη. Ήρθατε εδώ και ξεκινήσατε με την πεποίθηση ότι έχετε απέναντί σας μία συνωμοσιολογία. Δεν ξέρατε τι έχω πει, αλλά είχατε βγάλει το συμπέρασμα. Το 80 με 90% όσων είπατε δεν έχουν καμία σχέση με όσα είπα εγώ. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Προκαλείται τεράστια απορία, για να μην πω ότι δημιουργείται σαφέσταση υπόνοια ενοχής της στάσης της πολιτικής που έχετε ως κυβέρνηση και ως υπουργείο κ. Πιερρακάκη, από την ώρα που αυτήν την καταγγελία που κάνατε την διαχειριστήκατε με αυτόν τον τρόπο. Είπατε ότι είπα εγώ πως άνθρωποι του gov.gr είναι άνθρωποι του Predator. Ουδέν ψευδέστερον αυτού. Είπατε ότι είπα ότι η υπόθεση του μολυσμένου SMS ήρθε από το emvolio.gov.gr. Ούτε αυτό είπα. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε. Διαβάστε καλά τι είπα και τι καταγγείλαμε και εάν θέλετε ελάτε ξανά. Γιατί αυτό που καταγγείλαμε είναι πάρα πολύ σοβαρό κ. Πιερρακάκη. Δεν μπορεί να έρχεστε και να αποδέχεστε το ενδεχόμενο να έχει πάει το ένα τέτοιο SMS στον πολίτη, αλλά αυτό να οφείλεται στους γιατρούς. Έλεος κ. Πιερρακάκη. Έλεος».

Πιερρακάκης: «Σας έχω ήδη απαντήσει»

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, πήρε ξανά τον λόγο και απευθυνόμενος στον κ. Ραγκούση είπε: «Είπατε ότι στο SMS υπήρχαν προσωπικά δεδομένα. Σωστά;».

«Αυτό που είπαμε είναι -και το ξέρετε- ότι υπάρχει πολίτης που έλαβε SMS υπενθύμισης για το εμβόλιο που επρόκειτο να κάνει μία συγκεκριμένη ημερομηνία με το παραποιημένο emvolio.gov.gr. Και γεννάται το ερώτημα. Αυτοί που το έστειλαν το SMS πού γνώριζαν ότι ο πολίτης αυτός επρόκειτο να κάνει το εμβόλιο της επόμενες ημέρες;» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σας έχω ήδη απαντήσει κ. Ραγκούση» απάντησε ο κ. Πιερρακάκης και συνέχισε: «Έχω την εντύπωση ότι σας είπα ότι υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους αυτό το οποίο περιγράφετε θα μπορούσε να έχει συμβεί. Είναι πολύ σοβαρό κάποιος που δεν είναι το κράτος να το παριστάνει. Αλλά από εκεί και πέρα, το να λέτε ότι το κράτος είναι αυτό που στέλνει το μήνυμα, συγνώμη αλλά είναι αστείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις