Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Ξεσηκωμός των Ελλήνων του Πόντου - Tράπεζες και funds τους ξεσπιτώνουν με ευθείες απειλές - Απευθείας απαιτήσεις για πληρωμές δεκάδων χιλιάδων ευρώ, απειλές και δεύτερο ξεσπίτωμα για τους Έλληνες του Πόντου.


 Νέο συλλαλητήριο, στην Αλεξανδρούπολη αυτήν τη φορά, διοργανώνουν παλιννοστούντες, κυρίως από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και από άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Στόχος τους να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι συνεχίζουν να δέχονται καθημερινό τηλεφωνικό «βομβαρδισμό» από τράπεζες και funds που, τους ζητούν να αποπληρώσουν εφάπαξ χιλιάδες ευρώ που οφείλουν από στεγαστικά δάνεια, τα οποία πήραν κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Αν δεν αποπληρώσουν άμεσα τις συνολικές οφειλές τους, απειλούνται ότι θα χάσουν τα σπίτια τους και οικογένειές θα βρεθούν στο δρόμο.

Η κινητοποίηση έχει κεντρικό σύνθημα «Ολική διαγραφή των οφειλών από τα στεγαστικά δάνεια» και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Φάρο της Αλεξανδρούπολης.

Αναμένεται να συμμετάσχουν παλιννοστούντες από τον Έβρο, τη Ροδόπη, την Ξάνθη, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τη Νάουσα, την Κατερίνη και άλλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας. Αντίστοιχα συλλαλητήρια, με συμμετοχή πολλών εκατοντάδων παλιννοστούντων, πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο σε Κομοτηνή και Ξάνθη.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των οφειλετών, εξαιτίας της τεράστιας ανεργίας που μαστίζει τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι τέλος, πως γίνετε λόγος για ευθείες απειλές του τύπου “σήκω φύγε τώρα απ’ το σπίτι σου”, από τα funds και τις τράπεζες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις