Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

TATOI: Εδώ θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος – Εντατικές εργασίες για να είναι όλα έτοιμα έως τη Δευτέρα


Τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς στο Τατόι, όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της ομάδας UpStories, οι εργαζόμενοι «τρέχουν» για να είναι όλα έτοιμα έως τη Δευτέρα το πρωί και να προετοιμαστεί και ο τάφος που θα «υποδεχτεί» τη σορό του τέως βασιλιά. Στο σημείο έχουν μεταφερθεί δέντρα και γλάστρες με λουλούδια για να φυτευθούν, ενώ απομακρύνονται σκουπίδια και καμένη ύλη από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί στο Τατόι.

Τατόι- τάφος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
Φωτογραφία από drone: UpStories

Η εκκλησία στο Τατόι είναι συντηρημένη και έτοιμη να δεχθεί κόσμο και παράλληλα ο περιβάλλων χώρος θα είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση, και θα έχουν γίνει οι διαδικασίες διευθέτησης του χώρου ώστε να μπορεί κανείς να προσεγγίσει χωρίς να υπάρχουν προβλήματα, σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Με επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες των διαδικασιών: Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12.00 μ.μ., την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Από το παρεκκλήσι της Αναστάσεως η σορός του τέως βασιλέως Κωνσταντίνου θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία εκεί όπου θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία της ταφής. Δίπλα στα μνήματα των γονέων του.

ο τάφος του τέως βασιλιά στο Τατόι

Θα ταφεί μάλιστα με πολιτική ενδυμασία και όχι με την στρατιωτική, βασιλική ενδυμασία. Αμέσως μετά την τελετή οι υψηλοί προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι βασιλικών οίκων της Ευρώπης θα παρακαθίσουν σε γεύμα που οργανώνεται σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι γιοι του, Νικόλαος και Παύλος μαζί με άλλα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας επισκέφτηκαν χθες για τις τελευταίες συνεννοήσεις τη Μητρόπολη Αθηνών. Η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας στο παρεκκλήσι για φόρο τιμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις