Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Ακραία πρόκληση από την TOYPKIA: Tο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας απειλεί την Ελλάδα - «Δεν θα ανεχτούμε κανένα τετελεσμένο γεγονός»


 Τρεις ώρες και 40 λεπτά διήρκεσε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας με βασικό  αντικείμενο την Ελλάδα και τα εξοπλιστικά προγράμματα της Αθήνας.

Τονίζεται ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί τετελεσμένα από την Ελλάδα που θα απειλούν την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Επισημαίνεται ότι αν χρειαστεί η Τουρκία θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα και πως η προετοιμασία έχει ολοκληρωθεί ενώ υπάρχει και η απαιτούμενη βούληση.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισημαίνεται ειδικότερα το εξής: «Οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός που στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα γίνει ανεκτό».

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στο Προεδρικό Μέγαρο διήρκεσε περίπου τρεισήμισι ώρες και ασχολήθηκε μεταξύ άλλων και με το ζήτημα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. “Όσοι θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις