Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Βόλος: Τους έπιασε στον… ύπνο – Τους πουλούσε ανύπαρκτα αυτοκίνητα με ταυτότητα… vεκρού

 


Βόλος: Ένας Βούλγαρος απατεώνας κατάφερε και εξαπάτησε έναν υποψήφιο αγοραστή και να «αρπάξει» 1240 ευρώ.

Τα χρήματά του «κλαίει» ένας υποψήφιος αγοραστής αυτοκινήτου στον Βόλο, που θα αγόραζε ένα Ford Focus, μεταχειρισμένο μεν, αλλά σε τιμή ευκαιρίας.

Και αυτό γιατί ένας Βούλγαρος απατεώνας που πουλούσε ανύπαρκτα αυτοκίνητα σε διαδικτυακό ιστότοπο εξαπάτησε τον αγοραστή, ο οποίος του έδωσε προκαταβολή 1240 ευρώ. Για να πείσει το θύμα ότι η συναλλαγή ήταν καθ’ όλα νόμιμη και η μεταβίβαση θα προχωρούσε, ο Βούλγαρος σκάναρε και του έστειλε ηλεκτρονικά αστυνομική ταυτότητα, η οποία ανήκε σε νεκρό.

Η ταυτότητα άνηκε σε Έλληνα. Μόλις ο Βούλγαρος έλαβε την προκαταβολή, η οποία δόθηκε τμηματικά, εξαφανίστηκε. Ο 57χρονος Βολιώτης απευθύνθηκε στην Αστυνομία και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου. Μετά από ενδελεχή έρευνα ο δράστης της απάτης σε βάρος του 57χρονου Βολιώτη ταυτοποιήθηκε, καθώς είχε δώσει τα στοιχεία προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού. Χθες ο  δράστης καταδικάστηκε ερήμην σε 18 μήνες φυλάκιση.

Η ποινή θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, αν ο κατηγορούμενος επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε για αγοροπωλησία που δεν έγινε ποτέ.


Πηγή: gegonota.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις