Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Πελέ: Σάλος με τις φωτογραφίες πάνω από το φέρετρο – Xαμογελαστή η κόρη του, σέλφι ο Ινφαντίνο


 Πελέ: Φωτογραφίες ενώ βρίσκονται πάνω από το φέρετρο με τη σορό του πατέρα τους, Πελέ, έβγαζαν οι κόρες του κατά τη διάρκεια του τελευταίου «αντίο» στον θρυλικό Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες της γιγαντιαίας χώρας της Νοτίου Αμερικής έσπευσαν στο γήπεδο της Σάντος, ώστε να αποχαιρετήσουν τον Πελέ. Μεταξύ αυτών είναι προσωπικότητες όπως ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, αλλά και ο επικεφαλής της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Η σορός του «βασιλιά» έχει τοποθετηθεί για λαϊκό προσκύνημα στο κέντρο του γηπέδου στο οποίο μεγαλούργησε κατά τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του. Από το πρωί οι Βραζιλιάνοι σχημάτισαν μεγάλες ουρές, ώστε να αποχαιρετίσουν με τον δικό τους τρόπο τον ήρωά τους.

Στο κέντρο του γηπέδου, εκεί που τοποθετήθηκε η σορός του Πελέ, βρίσκεται η οικογένειά του, όπως ο γιός του Εντίνιο (πρώην τερματοφύλακας της Σάντος), αλλά και οι δύο κόρες του, Κέλι Κριστίνα Νασιμέντο (στο κέντρο) και Φλάβια Κριστίνα Κουρτς (δίπλα στην αδελφή της και αριστερά της).

Οι δύο κόρες του Πελέ, ωστόσο, δεν δίστασαν να φωτογραφηθούν με κόσμο πάνω από το φέρετρο του πατέρα τους, με την Κέλι μάλιστα να ποζάρει άκρως χαμογελαστή.

Πελέ: O πρόεδρος Ινφαντίνο βγάζει σέλφι την ώρα του λαϊκού προσκυνήματος

Ευκαιρία για φωτογραφίες δεν έχασε ούτε ο Ινφαντίνο, που βρίσκεται κοντά στην οικογένεια του Πελέ και δίπλα στο σημείο όπου βρίσκεται το άψυχο σώμα του Βραζιλιάνου θρύλου.

Ο πρόεδρος της FIFA φαίνεται να βγάζει σέλφι, λίγο αφότου αποχαιρέτησε ο ίδιος τον «βασιλιά», με άτομα που βρίσκονται γύρω από το φέρετρο. Ήταν από τους πρώτους που μετέβη στο σημείο του λαϊκού προσκυνήματος.

«Η στιγμή είναι πολύ θλιβερή», είπε ο Ινφαντίνο, για να προσθέσει: «Αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση, γιατί ο Πελέ είναι ένα σύμβολο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Δεν τον είδα να παίζει, αλλά όλος ο κόσμος ξέρει ποιος το έκανε. Η FIFA και όλες οι Συνομοσπονδίες θα του αποτίσουν φόρο τιμής με ενός λεπτού σιγή στους αγώνες. Πιο σημαντική πράξη θα είναι να ζητήσουμε από τα 211 μέλη της FIFA να ονομάσουν ένα γήπεδο με το όνομα του Πελέ, ώστε σε 30, 40, 50 χρόνια όλοι να γνωρίζουν ακόμα τη σημασία του, γιατί είναι αιώνιος. Η FIFA σίγουρα θα τιμήσει τον “βασιλιά” όπως του αξίζει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις