Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Zελένσκι: Zητεί βαριά όπλα από τη Δύση μετά τους σημερινούς βομβαρδισμούς σε όλη την OYKPANIA

 


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές επιθέσεις κατά μη στρατιωτικών στόχων μπορούν να σταματήσουν μόνο αν οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου προμηθεύσουν με τα αναγκαία όπλα την χώρα του.

«Τι χρειάζεται γι’ αυτό; Εκείνα τα όπλα που βρίσκονται στις αποθήκες των συμμάχων μας και τα οποία οι στρατιώτες μας περιμένουν επί τόσο πολύ χρόνο», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά το βραδινό του βιντεομήνυμα, έπειτα από τις σημερινές μαζικές πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας κατά των ουκρανικών πόλεων.

«Ο κόσμος όλος γνωρίζει τι και πώς θα σταματήσει εκείνους που σπέρνουν τον θάνατο. Ευχαριστώ κάθε έναν που μας βοηθά σε αυτό».

Ο απολογισμός των επιθέσεων

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 27 τραυματίστηκαν – μεταξύ των οποίων έξι παιδιά – από ρωσική πυραυλική επίθεση σε μια πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο στην κεντροανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνισένκο, σε νεότερο απολογισμό των θυμάτων της επίθεσης.

“Είκοσι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ανάμεσά τους είναι έξι παιδιά. Όλοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο”, είπε.

Ο Κίριλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου δήλωσε ότι 15 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής από τα ερείπια. Ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που δείχνει μια εννιαόροφη πολυκατοικία, μέρος της οποίας έχει καταρρεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις