Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Έρχεται το 2024 το τελευταίο συμβατικό Volkswagen Golf! - Η ανανέωση του Volkswagen Golf το 2024 θα είναι και η τελευταία φορά που θα δούμε το δημοφιλές μοντέλο να φοράει κινητήρα εσωτερικής καύσης. Κατόπιν θα περάσει και αυτό στην ηλεκτρική εποχή


 Η πληροφορία αυτή μας έρχεται από την ισπανική έκδοση του Auto Bild. Σε συνέντευξη που παραχώρησε εκεί ο CEO της Volkswagen, Thomas Schaefer, αποκάλυψε πως εντός του 2024 αναμένεται να πραγματοποιηθεί ένα facelift στην τρέχουσα, όγδοη γενιά του Volkswagen Golf.

Αυτό λογικά θα είναι και το κύκνειο άσμα του μοντέλου, με την έννοια της συμβατικής πρόωσης.

Μερικά χρόνια πριν, όταν είχε πρωτοπαρουσιαστεί το τελευταίο Golf, υπήρχε μία σοβαρή συζήτηση για το κατά πόσο θα δούμε και μία επόμενη, ένατη γενιά ICE, που θα φτάσει το αυτοκίνητο κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 2030. Αρκετοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν πως αξίζει τον κόπο να τρέξει παράλληλα με το ανερχόμενο ηλεκτρικό αστέρι της φίρμας, ID.3. Άλλοι πάλι θεωρούσαν πως κάτι τέτοιο είναι περιττό.

Κρίνοντας ωστόσο από την πορεία των πραγμάτων -το ID.3 δεν τα πήγε τόσο καλά όσο αναμενόταν, παρότι οι πωλήσεις του είναι υπολογίσιμες- ο ίδιος ο Schaefer σε δήλωσή του πέρυσι στο 2022 LA Auto Show ανέφερε πως το Golf θα προχωρήσει. «Θα είναι τρελό να σβήσει μία τέτοια εμπορική ονομασία».

Τώρα για την ανανέωση που αναμένουμε του χρόνου, πέρα από τα κλασικά, μικροαλλαγές σε προφυλακτήρες και φώτα, ένα μεγάλο στοίχημα έχει να κάνει με το εσωτερικό. Η επιλογή της εταιρίας να ξαναγυρίσει σε φυσικούς διακόπτες πιθανά θα φέρει αλλαγές στα μπουτόν του τιμονιού. Αντίστοιχα θα πρέπει να προστεθεί οπίσθιος φωτισμός στις επιφάνειες αφής κάτω από το infotainment. Το σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας θα δεχτεί άμεσα κάποια αναβάθμιση λογισμικού, κάτι ακούγεται όμως πως από το 2025 θα υιοθετηθεί ένα τελείως νέο infotainment.

Πηγή: drive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις