Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Το μυστήριο της μουμιοποιημένης «γοργόνας» 300 ετών επιλύθηκε μετά από χρόνια έρευνας


 Μια απίστευτη αποκάλυψη έκανε ομάδα ερευνητων, σχετικά με την μουμιοποιημένη «γοργόνα», 300 ετών. Το πλάσμα των 30 εκατοστών φέρεται να αλιεύθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα ανοικτά του Ιαπωνικού νησιού Σικόκου, μεταξύ 1736 και 1741.

Φυλάσσεται σε έναν ναό στην ιαπωνική πόλη Asakuchi εδώ και περίπου 40 χρόνια. Με γκριμάτσες στο πρόσωπο, μυτερά δόντια, δύο χέρια και τρίχες στο κεφάλι και το μέτωπο, έχει μια τρομακτικά ανθρώπινη εμφάνιση. Στο κάτω μέρος μάλιστα μοιάζει πιο πολύ για ψάρι, παρά ένα άνθρωπο.

Οι ντόπιοι λάτρευαν το μυστηριώδες πλάσμα για χρόνια, πιστεύοντας ότι χαρίζει αθανασία σε όποιον γευτεί τη σάρκα του. Ο αρχιερέας Kozen Kuida δήλωσε στην ιαπωνική εφημερίδα «The Asahi Shimbun» ότι το λάτρευαν ακόμη και με την ελπίδα ότι «θα βοηθούσε στην ανακούφιση της πανδημίας του κορονοϊού».

Πέρυσι, όμως, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνών Kurashiki πήγαν τη μούμια για εξετάσεις και αξονικές τομογραφίες σε μια προσπάθεια να αποκαλύψουν τα μυστικά της. Και τώρα ανακάλυψαν ότι το πλάσμα είναι εντελώς τεχνητό, φτιαγμένο στα τέλη του 1800.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποιο σκελετό, αντίθετα είναι φτιαγμένο από χαρτί, ύφασμα και βαμβάκι. Οι επιστήμονες είπαν ότι το κάτω μισό του σώματος προέρχεται από την ουρά ενός ψαριού, αλλά πιστεύουν ότι προστέθηκε από όποιον το δημιούργησε.

Το σαγόνι και τα δόντια του προέρχονται από ψάρι και τα «μαλλιά» στο κεφάλι του από θηλαστικό, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Μετά την έναρξη του έργου πέρυσι, ο Hiroshi Kinoshita της Λαογραφικής Εταιρείας της Okayama δήλωσε ότι το πλάσμα θα μπορούσε να έχει θρησκευτική σημασία.

gazzetta.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις