Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Πριν και μετά τους σεισμούς στην Τουρκία – Οι δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής - Περισσότεροι από 33.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους


 Πριν και μετά τους φονικούς σεισμούς 7,8 και 7,7 Ρίχτερ στην Τουρκία… Οι δορυφορικές εικόνες από τις περιοχές Antakya, Islahiye, Kahramanmaras, Nurdagi αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί.

Τις δορυφορικές εικόνες παρουσιάζει το πρακτορείο Anadolu σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Twitter…


Περισσότεροι από 33.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τουρκία και τη Συρία, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, με τον ΟΗΕ να αναμένει ο αριθμός αυτός ακόμη και να διπλασιαστεί. Ωστόσο οι ανέλπιστες διασώσεις συνεχίζονται πολύ μετά την κρίσιμη περίοδο των 72 ωρών έπειτα από τον σεισμό.

Στη βορειοδυτική Συρία, περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 7.600 άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με καταμέτρηση μέχρι χθες 12 Φεβρουαρίου, μετά τον φονικό σεισμό και τους μετασεισμούς στη γειτονική Τουρκία, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) .

Οι διασώστες στις περιοχές που βρίσκονται στα βορειοδυτικά της χώρας και ελέγχονται από τις δυνάμεις των ανταρτών έδωσαν την Παρασκευή μικρότερο απολογισμό θυμάτων και αναμένεται ότι εντός των επόμενων ωρών θα ανακοινώσουν έναν μεγαλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις