Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Πέθανε σε ηλικία 37 Eτών η Ιταλίδα σκιέρ Έλενα Φαντσίνι


 Μετά από μάχη με τον καρκίνο

Η είδηση του θανάτου της σκιέρ Έλενα Φαντσίνι έχει προκαλέσει θλίψη στον χώρο του χειμερινού

αθλητισμού, και όχι μόνο, η οποία έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 37 ετών.

Η Ιταλίδα σκιέρ έδινε άνιση μάχη με τον καρκίνο από το 2018, ενώ, όπως ανακοινώθηκε από την ιταλική ομοσπονδία χιονοδρομίας, πέθανε στο σπίτι της, στην πόλη Σολάτο, κοντά στην Μπρέσια.

Το 2005, η Φαντσίνι κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατάβασης και ειδικευόταν στα αγωνίσματα ταχύτητας, ενώ είχε επικρατήσει σε δύο πολύ δύσκολες καταβάσεις, στη Lake Louise του Καναδά, τον Δεκέμβριο του 2005, και στην Cortina d’Ampezzo της Ιταλίας, το 2015.

Επίσης, είχε ανέβει στο βάθρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου άλλες δύο φορές, ενώ η καριέρα της χαρακτηρίστηκε από αρκετούς τραυματισμούς, καθώς, όπως συνήθιζε να λέει αυτοσαρκαζόμενη, τα γόνατά της ήταν «γυάλινα».

Η διάγνωση του 2018 υποχρέωσε τη Φαντσίνι να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, παρά το γεγονός ότι εκείνη τη χρονιά είχε προσπαθήσει να ξαναρχίσει τους αγώνες, μετά την αφαίρεση ενός καρκινικού όγκου.

Ομως, είχε μία πτώση κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης super-G στο Copper Mountain του Κολοράντο, με συνέπεια να υποστεί κάταγμα περόνης και σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Τελικά, αποχώρησε από την ενεργό δράση το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα η συμπατριώτισσά της Σοφία Γκότζια, η οποία είναι το «ανερχόμενο αστέρι» στο σκι και ειδική στις καταβάσεις, όπως εκείνη, της αφιέρωσε τη νίκη της στην Κορτίνα, προσθέτοντας ότι η Φαντσίνι περνούσε «δύσκολες στιγμές».



pronews.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις