Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

4 πασίγνωστοι εφοπλιστές στο κάδρο της Αρχής για το ξέπλυμα και του ΣΔΟΕ

Ο μπον βιβέρ, ο γόνος παραδοσιακής οικογένειας, ο επιθετικός παίκτης σε όλα τα επίπεδα και ο …λάμογας με τα capital controls

Καθώς η ιστορία των ανώνυμων κυρίως καταγγελιών αποτελεί τη νέα μόδα ξεκαθαρίσματος επιχειρηματικών λογαριασμών όπου ο κάθε

μεγαλόσχημος μέσω τρίτων προσώπων προχωρεί σε καταγγελίες για ξέπλυμα εναντίον του κάθε ανταγωνιστή του ή προσώπου με το οποίο έχει διάφορες πάσης φύσης!

Το τελευταίο διάστημα βγήκαν από το συρτάρι της Επιτροπής για το ξέπλυμα όπου ήταν θαμμένες επί Σύριζα, 2 υποθέσεις που αφορούν πρώτον την δράση ομογενούς επιχειρηματία από την Βενεζουέλα, του οποίου ερευνάται μεταξύ άλλων ύποπτη κίνηση κεφαλαίων από Βενεζουέλα προς Μαϊάμι και από τις ΗΠΑ προς την Ζυρίχη!

Καθώς και η σχέση του μέσω συγγενικού προσώπου πρώτου βαθμού, με την Κύπρο. Καθώς επίσης και περίεργη και ύποπτη δανειοδότηση στις ΗΠΑ, χωρίς εξασφαλίσεις, που εκ πρώτης θεωρείται από τις Αρχές ως εικονική!

Πέραν των αθρόων αγορών πολυτελών ακινήτων στις οποίες έχει προβεί σε Αθήνα, Κεφαλάρι, Φάληρο, Μύκονο και αλλού περιλαμβάνοντας ξενοδοχεία, βίλες, γραφεία!

Στην υπόθεση αυτή φέρεται να έχουν εμπλακεί πολλοί και διάφοροι, νταραβεριτζήδες με παρεμβάσεις και επιρροές…

Δεύτερον, προβεβλημένου στοιχηματζή που μπαινόβγαινε επί ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου και είχε καταστεί ρουφιάνος και νταραβεριτζής της τότε εξουσίας!

Επιπροσθέτως, είναι ήδη γνωστό, ότι μετά από ελέγχους των αρμοδίων φορολογικών αρχών και ειδικότερα της εφορίας μεγάλου πλούτου έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις 3 εφοπλιστές για πλήθος κινήσεων κεφαλαίων και πιθανή φοροδιαφυγή μεγάλου εύρους! Τους οποίους την ίδια στιγμή ελέγχει εξονυχιστικά και η Αρχή για το ξέπλυμα!

Πέραν όμως των 3 συγκεκριμένων εφοπλιστών, που ήδη διερευνώνται και οι υποθέσεις τους είναι ανοιχτές, εσχάτως μπήκε στο κάδρο και ΤΕΤΑΡΤΟΣ εφοπλιστής, πασίγνωστος και προβεβλημένος, ο οποίος εκτός της ναυτιλίας ενασχολείται με πλήθος ακινήτων, έχει μετοχές στο Ελληνικό, ενώ εμπλέκεται με την Ενέργεια και συνδέεται με περίεργες και ιδιότυπες μπίζνες στην Αίγυπτο, που τελούν υπό την έρευνα των Αρχών και των δύο χωρών!


Για τους υπόλοιπους τρεις η κατάσταση έχει ως εξής:

1. Ο πρώτος σχετίζεται με τεράστια φοροδιαφυγή άνω των 80 εκατ. ευρώ, που λάμβανε χώρα επί εποχής capital controls και παράνομη μεταφορά κεφαλαίων τρίτων στο εξωτερικό λαμβάνοντας προμήθεια 10% επί του μεταφερόμενου ποσού!

2. Ο δεύτερος σχετίζεται με μεγάλες κινήσεις στο real estate, αποκτά ακίνητα παντού, από τα ελληνικά νησιά έως τις διεθνείς πρωτεύουσες μεγάλων χωρών, ενώ θεωρείται μπον βιβέρ με γάμους, διαζύγια και ξέφρενους ρυθμούς ζωηρός. Τελευταία φέρεται να διέρχεται μια σοβαρή κρίση στον γάμο του με την κατά πολλά χρόνια νεότερη σύζυγο του, που θα μπορούσε να είναι κόρη του!

3. Ο τρίτος θεωρείται και είναι πολύ ισχυρός τόσο στο χώρο των ναυτιλίας όσο και σε άλλους τομείς όπου δραστηριοποιείται και ο αδερφός του, όπως πχ τα media. Οι πληροφορίες λένε πως η υπόθεση του ΚΕΦΟΜΕΠ πιθανόν να σχετίζεται με υπόθεση που είχε ανοίξει επί ΣΥΡΙΖΑ, ίσως όμως να είναι και νεότερη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις