Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Πρόταση γάμου: Τα 5 «SOS» για να μείνει αξέχαστη – Α! Και για να μην πάει στραβά


 Η αλήθεια είναι πως η πρόταση γάμου μπορεί να προκαλέσει μεγάλο άγχος και όχι… άδικα. Πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή ανάμεσα σε δύο συντρόφους με τα συναισθήματα να είναι έντονα. Για αυτόν τον λόγο, οι περισσότεροι θέλουν να δημιουργήσουν τις πιο ιδανικές συνθήκες όχι μόνο για να ακούσουν το «ναι» αλλά και για να είναι η ανάμνηση αξέχαστη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο εξωτερικό έχει γίνει μόδα να απευθύνονται σε ειδικούς που βοηθούν όχι μόνο στην οργάνωση της πρότασης γάμους αλλά και στην απαθανάτιση της στιγμής (Paparazzi Proposals).

O Jamie Valentino έχει οργανώσει περισσότερες από 200 προτάσεις γάμου τις οποίες έχει επίσης φωτογραφίσει και θέλησε να μοιραστεί τα “φώτα” του μέσα από το insider.com. Όπως σημείωσε «έχω παρατηρήσει να γίνονται τα ίδια λάθη ξανά και ξανά που “χαλούν” αυτή την ωραία ανάμνηση».

Πρόταση γάμου: Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη και πώς να τα αποφύγεις

  1. Όλοι θέλουν πρωτοτυπία

Σύμφωνα με τον ειδικό, το θέμα δεν είναι να πρωτοτυπήσεις αλλά να κάνεις κάτι που θα ταιριάζει στον σύντροφό σου και θα “μιλήσει” απευθείας στην καρδιά του. Έτσι κι αλλιώς, πρόκειται για την “στιγμή” σας και αυτό το κάνει από μόνο του πρωτότυπο και μοναδικό.

«Έχω συνεργαστεί με πελάτες “δύσκολους” που αναζητούν ιδέες για μία πρόταση γάμου που δεν έχει ξαναγίνει» λέει και υπενθυμίζει: «Δεν πρόκειται να ξαναανακαλύψεις τον τροχό».

Η συμβουλή ουσιαστικά είναι πως αυτό που θα κάνει την πρόταση γάμου ξεχωριστή είναι ότι θα έχει στοιχεία των δυο σας – κάτι που έχει “σημαδέψει” τη σχέση σας.

2. Θεωρείς ότι κάτι απλό δεν θα είναι αρκετό

Είναι λάθος να θεωρείς ότι κάτι απλό δεν θα είναι αρκετό. Σύμφωνα με τον ειδικό, συνήθως οι απλές προτάσεις γάμου είναι πιο επιτυχημένες από τις θεαματικές. «Έχω οργανώσει από flash mobs (να συγκεντρώνεται πλήθος) μέχρι και πρόταση γάμου τύπου κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στην πόλη. Τελικά, πιο ρομαντικό είναι το αποτέλεσμα σε ένα παρκάκι ή μία όμορφη παραλία».

3. Δεν είναι υποχρεωτικό να το οργανώσεις όλο μόνος – Ζήτα βοήθεια

Δεν είναι απαραίτητο να το οργανώσεις όλο μόνος. Ζήτα βοήθεια, όχι απαραίτητα από κάποιον επαγγελματία. Για παράδειγμα, μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον δικό σου άνθρωπο για να βοηθήσει. Ίσως για να μεταφέρει το ταίρι σου σε κάποιο σημείο που θέλεις.

4. Αυτή είναι μεν η στιγμή σας αλλά έχε υπόψιν πως μπορεί να την… μοιραστείς

Η παρακάτω ιστορία είναι χαρακτηριστική: «Είχα κάποτε έναν πελάτη που ήταν τόσο ενθουσιασμένος που θα έκανε πρόταση γάμου στην κοπέλα του στο ίδιο μονοπάτι που βάδισαν στο πρώτο τους ραντεβού. Του επεσήμανα πως στις φωτογραφίες θα φαίνονται από πίσω άνθρωποι που έχουν βγει για περπάτημα ωστόσο ο ίδιος επέμενε πως δεν τον ένοιαζαν οι φωτογραφίες αλλά η συναισθηματική αξία που είχε για αυτούς το συγκεκριμένο μέρος. Τελικά η ιδρωμένη από το περπάτημα σύντροφος που παρεμπιπτόντως ήταν και influencer είχε άλλη άποψη. Δεν έχω ξαναδεί μεγαλύτερη απογοήτευση και θυμό σε άνθρωπο που μόλις του έχουν κάνει πρόταση γάμου. Ήταν σαν να της ζήτησε να κάνει κολονοσκόπηση».

Με αυτό το πραγματικό παράδειγμα ο Jamie Valentino θέλει να απλά να τονίσει: Δεν είσαι μόνος σου στην πρόταση γάμου, σκέψου τι θα ήθελε ιδανικά ο σύντροφός σου.

5.  Take it slow: Μην βιαστείς

Μπορεί να είσαι από την μία ενθουσιασμένος και παράλληλα πολύ αγχωμένος ωστόσο θυμήσου να το πας αργά. Δεν κάνεις αγώνα να τελειώσεις. Χαλάρωσε, πάρε τον χρόνο σου, πες στον σύντροφό σου όλα όσα νιώθεις. Άσε τις λέξεις και το συναίσθημα να οδηγήσουν το χέρι σου στην τσέπη για να βγάλεις το δαχτυλίδι. Εξάλλου αξίζει να απολαύσετε την στιγμή αυτή που γίνεται μόνο μία φορά ανάμεσά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις