Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

5 νεκροί σε συντριβή δικινητήριου αεροσκάφους στο Λιτλ Ροκ

 


Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συντριβή δικινητήριου αεροσκάφους στο Λιτλ Ροκ του Αρκάνσας την Τετάρτη, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το δικινητήριο Beech BE20 συνετρίβη σε δασώδη περιοχή μετά την απογείωσή του από το Εθνικό Αεροδρόμιο Bill and Hillary Clinton του Little Rock. Ήταν καθ’ οδόν προς το Διεθνές Αεροδρόμιο John Glenn Columbus στο Οχάιο, δήλωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Πέντε άτομα επέβαιναν στο αεροσκάφος, σύμφωνα με την FAA, και η αστυνομία του Little Rock δήλωσε ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Και τα πέντε άτομα ήταν υπάλληλοι της εταιρείας συμβούλων CTEH με έδρα το Λιτλ Ροκ.

“Είμαστε απίστευτα θλιμμένοι για την απώλεια των συναδέλφων μας από το Little Rock”, δήλωσε ο Dr. Paul Nony, ανώτερος αντιπρόεδρος της CTEH, σε δήλωσή του στο ABC News. “Ζητάμε από όλους να έχουν τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν και ολόκληρη την ομάδα της CTEH στις σκέψεις και τις προσευχές τους.

Οι νεκροί κατευθύνονταν στο Μπέντφορντ του Οχάιο για να παράσχουν περιβαλλοντική υποστήριξη για την έκρηξη του εργοστασίου αυτή την εβδομάδα.

“Είχαμε ένα άσχημο μέτωπο καταιγίδας να κινείται εκείνη την περίοδο. Δεν ξέρω αν τα δύο σχετίζονται, αλλά οι άνεμοι ήταν άσχημοι, η βροχή ήταν άσχημη για λίγα λεπτά”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Little Rock.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει το περιστατικό και οι ομάδες του θα φτάσουν στο Αρκάνσας την Πέμπτη.

“Μέρος της έρευνας θα είναι να ζητηθούν δεδομένα ραντάρ, πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, επικοινωνία με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, αρχεία συντήρησης και ιατρικά αρχεία του πιλότου. Οι ερευνητές του NTSB θα εξετάσουν τον άνθρωπο, τη μηχανή και το περιβάλλον ως το περίγραμμα της έρευνας”, ανέφερε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

Οι Darren J. Reynolds και Sasha Pezenik του ABC News συνέβαλαν σε αυτό το ρεπορτάζ.


abcnews.go.com

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις