Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

50.000 οπαδοί φώναζαν για την παραίτηση Ερντογάν σε αγώνα της Φενερμπαχτσέ (Βίντεο)


 Στο παιχνίδι της Φενερμπαχτσέ με την Κόνιασπορ, οι οπαδοί φώναζαν «Κυβέρνηση παραιτήσου!» και «Όλο ψέματα. Έχουν περάσει 20 χρόνια, παραιτηθείτε», στο στάδιο Şükrü Saraçoğlu

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, καθώς η λαϊκή οργή στρέφεται κατά του καθεστώτος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο λαός του επιρρίπτει ποινικές ευθύνες για την έλλειψη κρατικής ετοιμότητας, μη άμεσης κινητοποίησης όλων των διαθέσιμων πόρων, συμπεριλαμβανομένου του στρατού, αλλά και της περιορισμένης υποστήριξης στους σεισμοπαθείς μετά την ανθρωπιστική καταστροφή, που προκλήθηκε από το συνδυασμό του εγκέλαδου με τις εγκληματικές πολεοδομικές παραβάσεις στις τουρκικές πόλεις.

Σε ένα παιχνίδι της 25ης Φεβρουαρίου, οι οπαδοί της Φενερμπαχτσέ φώναξαν συνθήματα καλώντας την κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) να παραιτηθεί επειδή δεν προετοίμασε τη χώρα για σεισμούς παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην εξουσία για περισσότερα από 20 χρόνια.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο από ποδοσφαιρικό αγώνα της Φενέρμπαχτσέ, δείχνουν δεκάδες χιλιάδες οπαδούς να κραυγάζουν, ζητώντας επιτακτικά την παραίτηση του Ταγίπ Ερντογάν. «Ψέματα, ψέματα, ψέματα - παραιτηθείτε, παραιτηθείτε, παραιτηθείτε!», ακούγονται να φωνάζουν οι οργισμένοι Τούρκοι πολίτες στο επίμαχο βίντεο:

Ο Ερντογάν της Τουρκίας ήρθε στην εξουσία μετά από έναν μεγάλο σεισμό το 1999 που ακολούθησε μια οικονομική κρίση. Η τουρκική οικονομία βρίσκεται ήδη σε ρήξη που θα επιδεινωθεί από τους πρόσφατους σεισμούς. Θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, αλλά περιμένει περισσότερο χάος, αίμα και τραγωδία...

Από το ίδιο παιχνίδι 50.000 οπαδοί φωνάζουν και ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης του Ερντογάν: 

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας Bein Sports μείωσε την ένταση κατά τη διάρκεια των συνθημάτων. Ο αγώνας ήταν ο πρώτος αγώνας στην τουρκική Super League μετά την αναβολή όλων των αγώνων λόγω σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου. Η Φενερμπαχτσέ κέρδισε την Κόνιασπορ με 4-0, κλείνοντας τη διαφορά με την πρωτοπόρο Γαλατασαράι.

Εκτός από την προσεισμική προετοιμασία, η τουρκική κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυξανόμενη κριτική για την αποτυχία της να λάβει έγκαιρα μέτρα στον απόηχο δύο σεισμών-μαμούθ.

Δύο μεγάλοι σεισμοί έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη Συρία στις 6 Φεβρουαρίου, μεγέθους 7,8 και 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, περίπου 50.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω σεισμών σε 11 επαρχίες σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις