Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Μωρό 7 μηνών έφερε χαμόγελα – Βρισκόταν κάτω από τα ερείπια στο Χατάι για 140 ώρες


 Οι διασώσεις συνεχίζονται για 7η ημέρα στα ερείπια των κτιρίων σε Τουρκία και Συρία. Μία συγκλονιστική διάσωση ενώ συμπληρώθηκαν 140 ώρες από το χτύπημα του πρώτου σεισμού, έφερε τα χαμόγελα στα χείλη των διασωστών που δίνουν τη δική τους μάχη με τον χρόνο και τις αντίξοες συνθήκες.

Σεισμός στην Τουρκία: Άκαρπες οι έρευνες της ΕΜΑΚ – Δεν βρέθηκε ίχνος ζωής από την 24χρονη

Πρόκειται για τον μικρό Hamza. Το αγοράκι, το οποίο βρισκόταν κάτω από τα ερείπια στο Χατάι, κατάφερε να παραμείνει ζωντανό μέχρι τη στιγμή που τον απεγκλώβισαν τα σωστικά συνεργεία.

Σύμφωνα με δήλωση του Μητροπολιτικού Δήμου Κοτζαέλι, οι πυροσβέστες που μετέβησαν στην περιοχή του σεισμού, συνεχίζουν το έργο τους για να φτάσουν τους επιζώντες ανάμεσα στα ερείπια. Εντόπισαν έναν θόρυβο, ο οποίος προήλθε από τα χαλάσματα μιας πολυκατοικίας στην οδό Fevzi Çakmak στο Kışla Saray Mahallesi της συνοικίας Antakya του Χατάι και τότε ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης.

Ο Hamza μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Οι θάνατοι από τον σεισμό Τουρκίας-Συρίας μπορεί να διπλασιαστούν, λέει αξιωματούχος του ΟΗΕ

Ο επικεφαλής αρωγής των Ηνωμένων Εθνών Μάρτιν Γκρίφιθ λέει ότι ο αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία μπορεί να «διπλασιαστεί ή περισσότερο» από τα σημερινά επίπεδα.

Σχολιάζοντας τον αριθμό των θανάτων, είπε στο Sky News: «Νομίζω ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί με ακρίβεια καθώς πρέπει να βρεθούμε κάτω από τα ερείπια, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα διπλασιαστεί ή περισσότερο».

«Δεν έχουμε αρχίσει πραγματικά να μετράμε τον αριθμό των νεκρών», τόνισε.

Αξιωματούχοι και ιατροί δήλωσαν ότι 24.617 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τουρκία και περισσότεροι από 3.500 στη Συρία. Το επιβεβαιωμένο σύνολο είναι πλέον πάνω από 28.000.

Ένας πατέρας περιμένει τη διάσωση τριών παιδιών στην Αντάκια

Σχεδόν μια εβδομάδα από τους σεισμούς ο Χασάν Γκουντεκίν συνεχίζει να έχει την ελπίδα ότι η σύζυγος, τα τρία παιδιά και η πεθερά του μπορεί να είναι ακόμα ζωντανοί κάτω από τα ερείπια στην τουρκική πόλη Αντάκια.

«Χρειάζομαι τα τρία μου παιδιά να σωθούν. Ακόμη κι αν επιβιώσει μόνο ένα από τα παιδιά μου, θα είναι μια ελπίδα για μένα να συνεχίσω να ζω», είπε στο Al Jazeera. «Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να συνεχίσεις να ζεις. Δεν ξέρω τι θα κάνω. Ποιος θα με αποκαλεί μπαμπά;» περιγράφει και συγκλονίζει.

Ο κάτοικος της Antakya είπε ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει «αποτύχει» στην αντίδρασή της στους σεισμούς.

«Είναι τόσο ανοργάνωτοι και δεν μπορούν να δουλέψουν καθόλου. Είναι η έκτη μέρα και κάθε μέρα δύο διαφορετικές ομάδες συμμετέχουν στη διάσωση», πρόσθεσε.

«Δεν έχω δει κανέναν αξιωματούχο εδώ, ούτε από την κυβέρνηση ούτε από το γραφείο του δημάρχου. Δεν θέλω να τους δω πάντως. Δεν έρχονται εδώ γιατί ξέρουν ότι δεν θέλουμε να τους δούμε» υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις