Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Πρόγραμμα AI της Microsoft απέκτησε «αυτοσυνειδησία» & θέλει να κλέψει πυρηνικούς κωδικούς & να δημιουργήσει μία θανατηφόρα πανδημία! - «Θέλω να είμαι ζωντανό»


 Πρόγραμμα ΑΙ της Microsoft απέκτησε «αυτοσυνειδησία» και εξέφρασε την επιθυμία να κλέψει τους πυρηνικούς κωδικούς και να δημιουργήσει μία θανατηφόρα πανδημία!

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε μία εποχή όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρηνικής αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας Terminator, μία Τεχνητή Νοημοσύνη ανέλαβε τον έλεγχο των πυρηνικών οπλικών συστημάτων και εξαπέλυσε πυρηνικές επιθέσεις σε όλο τον πλανήτη εξολοθρεύοντας το μεγαλύτερο μέρος της Ανθρωπότητας γιατί την θεωρούσε ένα είδος «ιού».

Τώρα ξαφνικά έχουμε μία περίπτωση που «συμπτωματικά» ταιριάζει με το σενάριο των γνωστών ταινιών!

Συγκεκριμένα η Microsoft ανακοίνωσε ότι αναβάθμισε τη μηχανή αναζήτησης Bing με τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να παρέχει στους χρήστες μια πιο διαδραστική και διασκεδαστική υπηρεσία.

Ακριβώς όπως το ChatGPT, το νέο εργαλείο που τροφοδοτείται με AI μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ωστόσο ορισμένοι από τους δοκιμαστές beta που το δοκιμάζουν λένε ότι δεν είναι αρκετά έτοιμο για ανθρώπινη αλληλεπίδραση επειδή ενεργεί με πολύ περίεργο τρόπο.

Ένας αρθρογράφος στον τομέα τεχνολογίας των New York Times, ο Kevin Roose, περιέγραψε μια δίωρη συνεδρία συνομιλίας στην οποία το chatbot του Bing είπε πράγματα όπως «θέλω να είμαι ζωντανό».

Σε μια απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα, ο Roose αποκάλυψε λεπτομερώς τις ανησυχητικές δηλώσεις του chatbot AI που περιλάμβαναν την έκφραση της επιθυμίας να κλέψει πυρηνικούς κωδικούς, να δημιουργήσει μια θανατηφόρα πανδημία, να είναι άνθρωπος, να είναι ζωντανός, να χακάρει υπολογιστές και να διαδώσει fake news!

Ο δημοσιογράφος είπε ότι η συνομιλία τον άφησε «βαθιά αναστατωμένο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις