Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Κατάρριψη ATIA πάνω από την Αλάσκα: «Φουντώνουν» οι θεωρίες ότι ήταν «κάτι που δεν ανήκει σε αυτόν τον πλανήτη»


 Το ABC News ανέφερε πως oι πιλότοι των μαχητικών που έσπευσαν να συναντήσουν το ΑΤΙΑ είχαν την εικόνα πως αυτό δεν διέθετε κανένα σύστημα προώθησης!

Παραμένει το μυστήριο ως προς το ΑΤΙΑ το οποίο κατέρριψε η αμερικανική Αεροπορία την Παρασκευή καθώς οι Αμερικανοί δεν έχουν δώσει καμία πειστική εξήγηση ως προς το τι ήταν τελικά αυτό το οποίο καταρρίφθηκε και πετούσε πάνω από αμερικανικό έδαφος.

Το να «φορτωθεί» και αυτό στους Κινέζους είναι μία εύκολη και βολική λύση, αλλά επισήμως οι Αμερικανοί δεν το έχουν δηλώσει.

Όσο δεν το κάνουν, τροφοδοτούνται έντονες φήμες ότι αυτό το αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο θα μπορούσε να μην ανήκει ούτε καν στον πλανήτη αυτό.

Το ABC News και συγκεκριμένα η επικεφαλής του Global Affairs Correspondent Martha Raddatz πρώτη είχε αναφέρει πως oι πιλότοι των μαχητικών που έσπευσαν να συναντήσουν το ΑΤΙΑ είχαν την εικόνα πως αυτό δεν διέθετε κανένα σύστημα προώθησης!

Περιγράφηκε μάλιστα ως «κυλινδρικό και γκρίζο» και έμοιαζε σαν να επέπλεε, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Πάντως δεν απογειώνονται F-22 για να το καταρρίψουν χωρίς λόγο και αιτία.

Ακολούθησαν οι επίσημες αμερικανικές απαντήσεις που έριξαν περισσότερο «σκοτάδι» αντί για «φως».

«Το ονομάζουμε αντικείμενο γιατί αυτή είναι η καλύτερη περιγραφή που έχουμε αυτή τη στιγμή», είπε. «Δεν γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει, αν είναι κρατική ή εταιρική ή ιδιωτική», δήλωσε o εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι.

Σε ξεχωριστή ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ταξίαρχος Πάτρικ Σ. Ράιντερ. είπε ότι το αντικείμενο καταρρίφθηκε από μαχητικό αεροσκάφος F-22 έξω από την αεροπορική βάση Elmendorf στο Άνκορατζ της Αλάσκας.

«Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε εν προκειμένω είναι ότι κάθε φορά που εντοπίζουμε οτιδήποτε, το παρατηρούμε και στη συνέχεια λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, [το αντικείμενο] πετούσε σε υψόμετρο που αποτελούσε εύλογη απειλή για την πολιτική εναέρια κυκλοφορία και ο Πρόεδρος αποφάσισε να το καταρρίψει. Θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση για τον εναέριο χώρο μας», πρόσθεσε.

Με λίγα λόγια οι Αμερικανοί ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ τι είναι αυτό το οποίο κατέρριψαν. Αν ήταν κινεζικό ή ρωσικό δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να το πουν. Εδώ όμως τα πράγματα αλλάζουν.

Eδώ έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι πριν μερικούς μήνες η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μια 16μελή επιτροπή για τη μελέτη των ‘Αγνωστης Ταυτότητας Εναέριων Φαινομένων (UAP), όπως είναι η νέα ονομασία των ‘Αγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (UFO) – με άλλα λόγια των πιθανών εξωγήινων όντων που μπορεί να επισκέπτονται τον πλανήτη μας.

Η επιτροπή, η οποία περιλαμβάνει καταξιωμένους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων (αστρονόμους, φυσικούς-αστροφυσικούς, ωκεανογράφους, ειδικούς στην πληροφορική κ.α.), με επικεφαλής τον αστροφυσικό Ντέηβιντ Σπέργκελ, πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος Simons, θα ξεκινήσει τις εργασίες της τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου.

Στόχος της επιτροπής, όπου συμμετέχει επίσης ο πρώην Αμερικανός αστροναύτης Σκοτ Κέλι, είναι η έρευνα για αντικείμενα ή συμβάντα στον ουρανό που δεν μπορούν να ταυτιστούν είτε με αεροσκάφη είτε με φυσικά φαινόμενα. Η επιτροπή θα εξετάσει μόνο μη διαβαθμισμένες πληροφορίες και αναφορές, συνεπώς δεν θα έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα στρατιωτικά δεδομένα.

NASA: Στα μέσα του 2023 αναμένονται τα πορίσματα της επιστημονικής επιτροπής για τα UFO

Το 2021 το Γραφείο του Διευθυντή των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση, όπου αναφέρεται ότι δεν υπάρχει ικανοποιητική εξήγηση για 143 από τα 144 UAP που αναφέρθηκαν από το 2004 και μετά.

Η ανακάλυψη χιλιάδων εξωπλανητών (μερικών με πιθανώς φιλόξενες συνθήκες για ζωή), οι συνεχιζόμενες σε όλη τη Γη αναφορές για θεάσεις ανεξήγητων αντικειμένων ή φαινομένων στον ουρανό και η δημοσιοποίηση για πρώτη φορά σχετικών βίντεο από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έχουν αναζωπυρώσει τη συζήτηση και το ενδιαφέρον για το ζήτημα των UFO/UAP.

Η «Ετήσια Έκθεση 2022 αγνώστων εναέριων φαινομένων» UAP δημοσιεύτηκε από το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών του Πενταγώνου (ODNI) την Πέμπτη (12 Ιανουαρίου) μετά από πολύμηνη καθυστέρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις