Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Παύλος: «Δεν πρόκειται να αναλάβω επίσημο ρόλο, ούτε και ο γιος μου» - Η πρώτη συνέντευξη μετά τον θάνατο του Bασιλιά Κωνσταντίνου


Bασιλιάς Κωνσταντίνος: Την πρώτη του συνέντευξη μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά παραχώρησε ο πρωτότοκος γιος του, Παύλος στο γαλλικό περιοδικό «POINT DE VUE» που κυκλοφορεί αύριο, 22 Φεβρουαρίου.

Στις δηλώσεις του, ο Παύλος μίλησε, μεταξύ άλλων και για τον τίτλο που κληρονόμησε από τον πατέρα του, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν πρόκειται να αναλάβω επίσημο ρόλο».

Αποσπάσματα της συνέντευξης στο γαλλικό περιοδικό έχει αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο συγγραφέας Ανδρέας Μέγκος, ο οποίος συνδέεται χρόνια με φιλικούς δεσμούς με την οικογένεια:

Παύλος

«Είστε ο νέος αρχηγός του βασιλικού οίκου. Πως φαντάζεστε αυτόν τον ρόλο;

– Κληρονόμησα τον ρόλο αυτό από τον πατέρα μου, χωρίς να συνδέεται με καμία ευθύνη σε κρατικό επίπεδο, απλώς σε επίπεδο οικογένειας. Ο ρόλος μου θα είναι να διατηρήσω το παράδειγμα της οικογένειας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι και να κρατάμε ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα μας.

Ποια θέση θα επιθυμούσατε να έχετε στην ελληνική κοινωνία;

– Την ίδια έως και σήμερα. Δεν θα αλλάξω ποτέ την στάση μου. Ο κόσμος θα με δει όπως είμαι: ο οικογενειάρχης, αλλά είμαι ακόμα ο Παύλος για όλους. Δεν πρόκειται να αναλάβω επίσημο ρόλο, ούτε ο γιος μου Κωνσταντίνος-Αλέξιος. Το μόνο που μπορώ να του προτείνω είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα του παππού του, να είναι καλός άνθρωπος, όπως ελπίζω να είμαι και εγώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις