Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Καθηγητής του Στάνφορντ άπο την Επιτροπή Δημόσιας Υγείας της Φλόριντα, δηλώνει πως τα κράτη πρέπει να ιδρύσουν επιτροπές που θα αμφισβητούν τα ψέματα του CDC και του FDA!


 Ο Bhattacharya είναι ένα από τα μέλη της Επιτροπής Ακεραιότητας Δημόσιας Υγείας στη Φλόριντα, που σχηματίστηκε στα τέλη του 2022 από τον κυβερνήτη Ron DeSantis.

Υπό την επίβλεψη του Γενικού Χειρουργού της Φλόριντα Δρ. Joseph Abiodun Ladapo, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων «θα είναι σε θέση να αξιολογήσει συστάσεις και οδηγίες σχετικά με τη δημόσια υγεία και την υγειονομική περίθαλψη, αλλά ιδιαίτερα θα είναι σε θέση να για κρίσιμες αξιολογήσεις σχετικά με τις συστάσεις οργανισμών όπως ο FDA, το CDC, και Το NIH», είπε ο DeSantis κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με μέλη της επιτροπής.

Το CDC έχει εκδώσει συστάσεις σχετικά με την κάλυψη μάσκας, την κοινωνική απόσταση και τον εμβολιασμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας που ακολουθήθηκαν ευρέως, οδηγώντας σε κλείσιμο σχολείων και υποχρεωτικές εντολές εμβολίων. 

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε τα εμβόλια για τον COVID-19 και δεν έχει τροποποιήσει τις εγκρίσεις παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια έχουν χειρότερη απόδοση στις μεταλλάξεις του ιού και ο λογισμός κινδύνου-οφέλους, ειδικά μεταξύ των παιδιών, γίνεται όλο και πιο αβέβαιος, σύμφωνα με αξιόλογους επιστήμονες

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ (NIH) προσπάθησαν να καταστείλουν επιστημονικές απόψεις, συμπεριλαμβανομένης της υπεράσπισης της εστιασμένης προστασίας των ηλικιωμένων αντί του αποκλεισμού υγιών ανθρώπων.

«Ο στόχος της επιτροπής ουσιαστικά παράσχει μια δεύτερη γνώμη όταν το CDC κάνει κάτι λάθος», είπε ο Bhattacharya. «Μερικές φορές θα έχουμε αντιρήσεις, θα το πούμε. … Αλλά ο απώτερος στόχος είναι να πούμε, «κοίτα, το CDC λέει αυτό, ενώ η δική μας επιστημονική μας άποψη είναι άλλη».

Η Δρ. Tracy Hoeg, μια επιδημιολόγος της οποίας η μελέτη έρχεται σε αντίθεση με μια μελέτη του CDC για τις μάσκες. και ο Δρ Τζόζεφ Φράιμαν, γιατρός και επιστήμονας στα επείγοντα περιστατικά που βοήθησε στην επανάλυση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου COVID-19 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εμβολιασθέντες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών.

Ο DeSantis εξέφρασε αισιοδοξία ότι κι άλλα κράτη θα σχηματίσουν παρόμοιες επιτροπές, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Ο Bhattacharya είπε ότι και άλλες πολιτείες θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Φλόριντα.

«Το CDC δεν ξέρει καλύτερα και δεν μπορεί να διακρίνει το αληθινό από το ψευδές. Πρέπει να έχουμε πολλές φωνές και επιτροπές σε όλη τη χώρα, σε όλο τον κόσμο. Ας δημιουργήσουμε μια θεσμική δομή όπου μπορούμε να αντικρούσουμε τις λανθασμένες εντολές απο το CDC», είπε ο Bhattacharya.

Οι επικριτές του CDC έχουν σημειώσει ότι ο οργανισμός διέδωσε παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια και τη φυσική ανοσία και απέτυχε να διορθώσει τις ψευδείς δηλώσεις. Η Dr. Rochelle Walensky, διευθύντρια του CDC, υπέγραψε μια έρευνα που συντάχθηκε ως απάντηση στη Διακήρυξη του Great Barrington, το οποίο έλεγε ότι η μετάδοση του COVID-19 θα μπορούσε να μετριαστεί με τη χρήση μασκών και απομόνωσης, ενώ πρόσφατα προτάθηκαν lockdown να εφαρμοστούν ξανά στο μέλλον παρά τα καταστροφικά αποτελέσματα.

Ο οργανισμός απέκρυψε επίσης από το κοινό ότι εντόπισε εκατοντάδες παρενέργειες απο τα εμβόλια Moderna και Pfizer για τον COVID-19.

Συγκρούσεις

Οι αξιωματούχοι της Φλόριντα και το CDC συγκρούστηκαν πολλές φορές, πρόσφατα για την έκρηξη αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό στην πολιτεία.

Ο Ladapo αποκάλυψε αύξηση 1.700 τοις εκατό στις αναφορές μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, σε σύγκριση με αύξηση 400 τοις εκατό στη συνολική χορήγηση εμβολίου.

«Η Φλόριντα σημείωσε αύξηση 1.700% στις αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τους εμβολιασμούς για τον COVID-19. Ακούγεται ασφαλές και αποτελεσματικό; Ούτε εγώ το σκέφτηκα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημοσιεύσαμε αυτήν την ειδοποίηση υγείας», είπε ο Ladapo.

Το CDC απάντησε με το συνήθη τρόπο…

Το CDC είπε (ο σύνδεσμος δεν ανοίγει απο την google) στη South Florida Sun-Sentinal ότι η δήλωση του Ladapo ήταν παραπλανητική.

Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας επεσήμανε ότι ο καθένας μπορεί να υποβάλει μια αναφορά στο σύστημα, το οποίο συνδιαχειρίζεται το CDC, και ότι ορισμένα από τα αναφερόμενα συμβάντα ενδέχεται να μην σχετίζονται με τον εμβολιασμό.

Το CDC δεν ανέφερε ότι επαληθεύει ορισμένες από τις αναφορές και ότι το σύστημα περιγράφεται από αξιωματούχους ως «ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων ασφάλειας σε εμβόλια με άδεια χρήσης των ΗΠΑ». 

Ο Ladapo ωστόσο προέτρεψε τους ανθρώπους να μην μπερδεύονται με το CDC, σημειώνοντας ότι πολλές από τις αναφορές υποβάλλονται από παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίοι θα τιμωρηθούν εάν αμφισβητήσουν τις πληροφορίες του CDC.

«Γιατί τόσοι πολλοί γιατροί και αξιωματούχοι δημόσιας υγείας προσπαθούν να υπερασπιστούν το ανυπεράσπιστο;» είπε ο Ladapo.

Ένας άλλος στόχος του πάνελ της Φλόριντα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη δημόσια υγεία, η οποία, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, έχει πέσει κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Νομίζω ότι η δημόσια υγεία λειτουργεί καλύτερα όταν συζητάμε ελεύθερα με όλους τους επιστήμονες και τους ανθρώπους. Δεν αναγκάζουμε τους ανθρώπους να κάνουν πράγματα που δεν θέλουν», είπε ο Bhattacharya. «Έτσι θέλω να μπορώ να συνδεθώ με ανθρώπους χωρίς να παίρνω έτοιμες αποφάσεις, αλλά και για να είμαι πιστός στα τεχνικά πράγματα. Σωστά? Αυτό το είδος επικοινωνίας για τη δημόσια υγεία, όταν είναι αποτελεσματικό, είναι πραγματικά, πολύ ισχυρό, πειστικό με τρόπο που αυτό δεν παραβιάζει την αξιοπιστία μας».

Ορισμένοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου του CDC Walensky, το 2021 δήλωσαν περιβόητα ότι τα άτομα που εμβολιάστηκαν δεν θα αρρώσταιναν και δεν θα μετέδίδαν τον ιό, παρόλο που οι δοκιμές δεν έδειξαν κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον FDA, δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για τον προσδιορισμό της αποτελεσματικότητας και της μετάδοσης.

Ο σωστός τρόπος επικοινωνίας είναι η παρουσίαση στοιχείων από επιστημονικές μελέτες και άλλα δεδομένα, είπε ο Bhattacharya. «Πιστεύω ότι αυτό θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό μακροπρόθεσμα από ό,τι όταν κάνετε κάποια δήλωση, «εάν κάνετε το εμβόλιο για τον COVID, δεν θα κολλήσετε COVID, δεν θα μεταδώσετε COVID—αποδεικνύεται ότι αυτά ήταν ψέματα», είπε. «Τώρα ξαφνικά, ποιος θα πιστέψει αυτόν που το είπε;»

theepochtimes.com

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις