Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

ΕΚΤΑΚΤΟ-Τρόμος στην Ρωσία- Ουκρανικό drone καταρρίφθηκε κοντά σε εγκαταστάσεις της GAZPROM στην Μόσχα


 Ιωάννης Χάρχαρης

Το ρωσικό προεδρικό αεροσκάφος δεν ήταν μακριά από τα σύνορα του εναέριου χώρου στην περιοχή

Lenobalsti τη στιγμή που εντοπίστηκε το ουκρανικό drone

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστολή επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV σε δύο περιοχές της Ρωσίας.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι, τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχο είχαν  να επιτεθούν σε πολιτικούς στόχους σε δύο ρωσικές περιοχές. Τα UAV έχασαν τον έλεγχο και παρέκκλιναν από τη δεδομένη τροχιά, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στο πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti, το ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπεσε κοντά στο σταθμό διανομής αερίου της GAZPROM.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σημείο δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές. Σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου κατέστειλαν ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προσπάθησαν να επιτεθούν σε μη στρατιωτικούς στόχους στην επικράτεια του Κρασνοντάρ και αλλού.

Χάρη στις ενέργειες του ρωσικού στρατού, και τα δύο drones έχασαν τον έλεγχο και παρέκκλιναν από την πορεία πτήσης τους.

Στην επικράτεια του Κρασνοντάρ, drone επιτέθηκε σε μια αποθήκη πετρελαίου στο Tuapse, ως αποτέλεσμα, ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα βοηθητικό κτίριο στην επικράτειά του, αλλά οι ίδιες οι δεξαμενές πετρελαίου δεν υπέστησαν ζημιές. 

Τα  ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ήταν γεμάτα με εκρηκτικά, τα οποία επρόκειτο να ρίξουν στην αποθήκη πετρελαίου, αλλά εξερράγησαν εκατό μέτρα από αυτήν.

Εν τω μεταξύ, στην περιοχή της Μόσχας, στις περιοχές της Αγίας Πετρούπολης, Μπέλγκοροντ και Βορόνεζ, ανακοινώθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Ένα drone συνετρίβη κοντά στην Κολόμνα, σε στόχο που ήταν μη στρατιωτικός, σύμφωνα με το κανάλι Telegram του κυβερνήτη της περιφέρειας της Μόσχας Αντρέι Βορόμπιοφ.

«Σύμφωνα με το περιστατικό, η  πτώση του UAV στην αστική συνοικία της Κολόμνα κοντά στο χωριό Gubastovo, που είχε στόχο πιθανόν πολιτική υποδομή ήταν ακαριαία. Δεν υπάρχουν θύματα και καταστροφές στο έδαφος. Η FSB και άλλες αρμόδιες αρχές αντιμετωπίζουν την κατάσταση», αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Κάτοικοι των ρωσικών περιοχών αναφέρουν ότι σήμερα το πρωί, ανακοινώθηκε προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, προτείνοντας άμεση χρήση καταφυγίων. 

Το βίντεο μεταδόθηκε σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια ταυτόχρονα ενώ το γεγονός παρατηρήθηκε από κατοίκους της περιοχής Belgorod,  Tatarstan, και Leningrad, καθώς και της περιοχής της Μόσχας κ.λπ.

Ρωσικό προεδρικό αεροσκάφος

Μετά την ανακάλυψη ενός αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της Περιφέρειας Λένινγκραντ, τέθηκε η αεράμυνα σε συναγερμό, όμως ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι το ρωσικό προεδρικό αεροσκάφος Il-96-300PU βρισκόταν επίσης στον αέρα όχι μακριά από τα σύνορα της περιοχής της Αγίας Πετρούπολης. 

Το αεροσκάφος εθεάθη όχι μακριά από το Τβερ, να κινείται προς την κατεύθυνση της περιοχής του Λένινγκραντ, ωστόσο, αργότερα  γύρισε και προσγειώθηκε στην Μόσχα.

Το πού ακριβώς κατευθυνόταν το προεδρικό αεροσκάφος είναι άγνωστο, αλλά αν κρίνουμε από τα στοιχεία των υπηρεσιών, το αεροσκάφος επρόκειτο να πετάξει στο Ομσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις