Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Eξαρθρώθηκε Bίαιη συμμορία Πακιστανών που διέπραττε ληστείες Mετά φόνου


 Μια ιδιαίτερα βίαιη συμμορία Πακιστανών, που κατηγορείται για δύο ληστείες μετά φόνου και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια ειδικής αστυνομικής επιχείρησης, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, συνελήφθησαν χθες, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2022, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, για τη διάπραξη ανθρωποκτονιών και ληστειών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Το αρχηγικό μέλος της συμμορίας ήταν υπεύθυνος για τον συντονισμό των επιθέσεων, άλλοι τρεις δρούσαν μαζί του, ενώ ο πέμπτος είχε ρόλο «τσιλιαδόρου».

Οι κατηγορούμενοι, που είχαν ως ορμητήριο δύο σπίτια στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιούσαν τις ληστείες, είτε με την εισβολή σε καταστήματα, είτε με αιφνιδιαστικές επιθέσεις στον δρόμο, ενώ χρησιμοποιούσαν μαχαίρια και σε κάποιες περιπτώσεις πιστόλια.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει δύο ανθρωποκτονίες με κίνητρο τη ληστεία σε βάρος Ελληνα και αλλοδαπού, καθώς και τρεις περιπτώσεις ληστειών με απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος τριών αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι για τους δύο από τους κατηγορούμενους εκκρεμούν ένταλμα σύλληψης και δικαστικές αποφάσεις για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίες και ληστείες, οδηγούνται στον εισαγγελέα.

directus.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις