Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Γιεβγκένι Πριγκόζιν για Eκτελέσεις Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου από τους Oυκρανούς: «Θα πάρουμε εκδίκηση» Πλησιάζουν στο κέντρο του Μπακχμούτ οι δυνάμεις της Wagner


 Κατηγορηματικός ήταν ο ιδιοκτήτης της ρωσικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας Wagner αναφορικά με τις αναφορές περί εκτέλεσης Ρώσων αιχμαλώτων από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Όπως είπε ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν και απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου «θα πάρουμε εκδίκηση».

Είπε ο Πριγκόζιν: «Ασφαλώς και θα πάρουμε εκδίκηση, αλλά αποκλειστικά σύμφωνα με τους νόμους του πολέμου εξουδετερώνοντας περισσότερους εχθρούς.

Παρ΄όλα αυτάΕάν με ρωτάτε εάν πρόκειται να εκτελέσουμε Ουκρανούς αιχμάλωτους πολέμου τότε η απάντηση είναι όχι.  Η PMC “Wagner” εξουδετερώνει τους εχθρούς αποκλειστικά κατά την διάρκεια της μάχης. Αυτοί που εκτελούνται είναι μόνο οι προδότες», κατέληξε.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι μάχες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ και συγκεκριμένα στο Βούλενταρ, το οποίο βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο ρωσικής επιθετικής αιχμής.

Στην γενική αντεπίθεση που ξεκίνησε πριν δύο ημέρες οι Ουκρανοί πέτυχαν μεν να μεταφέρουν ενισχύσεις και με ομάδες με α/τ NLAW και JAVELIN σε συνδυασμό με drones- “αυτοκτονίας” να εξουδετερώσουν σημαντικές ρωσικές δυνάμεις, περίπου 20 με 40 τεθωρακισμένα οχήματα, η ρωσική επίθεση όμως συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται οι μάχες γύρω από το Μπακχμούτ και το Βούλενταρ θα ενταθούν το επόμενο διάστημα  με τις ρωσικές δυνάμεις και Wagner να ρίχνουν νέες δυνάμεις στις εμπόλεμες περιοχές.

Οι δυνάμεις της Wagner  προωθούνται συνεχώς προς το κέντρο του Μπακχμούτ πάρα την σθεναρή αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων.

«To Μπαχμούτ χρειάζεται να καταληφθεί ώστε τα στρατεύματά μας να επιχειρούν με μεγαλύτερη άνεση. Γιατί τη λένε κρεατομηχανή; Επειδή ο ουκρανικός στρατός στέλνει ολοένα περισσότερες μονάδες»,  είχε δηλώσει νωρίτερα  o Πριγκόζιν.

«Μάλλον είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως πλησιάζουμε. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι προς τα έξω και λιγότεροι προς τα μέσα. Οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι καλά εκπαιδευμένοι (…) και όπως σε κάθε μεγάλη πόλη, είναι αδύνατο να την καταλάβεις επιτιθέμενος μετωπικά. Τα καταφέρνουμε πολύ καλά.

Πρώτα πρέπει να καταλάβουμε σιωπηλά την Αρτιόμοβσκ και μετά θα μπορέσουμε να πούμε δυνατά και καθαρά ότι την πήραμε», κατέληξε.

Μάχες διεξάγονται και στην περιοχή του χωριού Gryanikovka στην περιοχή του Χαρκόβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις