Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία - EMAK: «Ευχαριστούμε τους Έλληνες, σώζουν ζωές» - Συγκίνηση στα τουρκικά Mέσα


Σεισμός στην Τουρκία - ΕΜΑΚ: «Ευχαριστώ Ελλάδα» (Teşekkürler Yunanistan) λένε τις τελευταίες ώρες Τούρκοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ευχαριστώντας την χώρα μας για την παρουσία στις πληγείσες περιοχές και την συμβολή της στη διάσωση επιζώντων κάτω από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός της Δευτέρας.

Έως αυτή την ώρα οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια και στην Αλεξανδρέττα, είχε ως αποτέλεσμα να απεγκλωβιστούν από τα συντρίμμια δύο μικρά κορίτσια, ένας έφηβος και ένας 50χρονος άνδρας.

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ ευχαριστούν σήμερα Τετάρτη (8/2) την Ελλάδα για τη βοήθειά της όπως μεταδίδει από τα Άδανα ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης.

«Οι Έλληνες σώζουν ζωές» ανέφερε χαρακτηριστικά τουρκικό δημοσίευμα. «Το εκτιμούν, μίλησα και με τις κρατικές αρχές, και με υψηλόβαθμους αρμόδιους, εκτίμησαν και την ελληνική βοήθεια που ήρθε και έρχεται, (εκτίμησαν) και το μήνυμα του Μητσοτάκη, υπάρχει μια πολύ καλή επαφή (Ελλάδας – Τουρκίας)» σημείωσε ο Μανώλης Κωστίδης.

Τόνισε ότι οι λάθος χειρισμοί στην αντιμετώπιση του σεισμού θα έχουν τεράστιο κόστος για τον Ερντογάν, αλλά μπορεί να τον φέρει και σε καλύτερη κατάσταση αν το οργανώσει γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις