Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Τζον Μότσον: Σίγησε η «φωνή» του FIFA – Πέθανε ο Βρετανός σχολιαστής ποδοσφαίρου του BBC [βίντεο]


Τζον Μότσον - FIFA: Ο Τζον Μότσον, 77χρονος σχολιαστής αγώνων ποδοσφαίρου και ο άνθρωπος που έδωσε τη φωνή του στην EA Sports για τη σειρά παιχνιδιών FIFA, πέθανε στον ύπνο του την Πέμπτη (23/2).

Ο θρυλικός σχολιαστής αγώνων ποδοσφαίρου στη Βρετανία, Τζον Μότσον, πέθανε σε ηλικία 77 ετών όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Μότσον που πέρασε τη ζωή του εργαζόμενος κυρίως για το BBC, είχε χαρίσει τη φωνή του στο βιντεοπαιχνίδι FIFA της EA Sports από το 1996 ως το 2008.

Ποιος ήταν ο Βρετανός σχολιαστής

Η καριέρα του στον σχολιασμό αγώνων ποδοσφαίρου ξεκίνησε από το 1968 και υπολογίζεται, όπως αναφέρει το BBC, ότι σχολίασε πάνω από 2.500 ζωντανά παιχνίδια, 10 Παγκόσμια Κύπελλα (συμπεριλαμβανομένων έξι τελικών), 10 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και 29 τελικούς Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο Τζον Μότσον είχε γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στο επάγγελμα του σχολιασμού ποδοσφαιρικών αγώνων, από το μακρινό 1968. Με πολλά χρόνια εμπειρίας κυρίως στο τηλεοπτικό σταθμό του BBC, μαζί με το θρυλικό δίδυμο του Μπάρι Ντέιβις, ο Μότσον αποφάσισε να χαρίσει τη φωνή του και στο βιντεοπαιχνίδι “FIFA” της EA Sports από το 1996 μέχρι και το 2008.

Η στιγμή που ανακοινώνεται ο θάνατός του 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις