Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Σοκ και δέος στις ΗΠΑ: Kινέζικος δορυφόρος «σάρωσε» με λέιζερ τον εναέριο χώρο στη XABAH!

 


Μετά το «μπαλόνι», μία νέα αποκάλυψη έρχεται να δημιουργήσει ανησυχία στην αμερικανική κοινή γνώμη.

Μια σειρά από πράσινες ακτίνες λέιζερ που παρατηρήθηκαν πάνω από τη Χαβάη τον Ιανουάριο, όπως δείχνει το οπτικό υλικό από το Εθνικό Αστεροσκοπείο της Ιαπωνίας

Πάνω από τα νησιά της Χαβάης στις 28 Ιανουαρίου, ένα πράσινο λέιζερ εθεάθη να διαπερνά τον νυχτερινό ουρανό, σαρώνοντας κυριολεκτικά τον ορίζοντα

Η σκηνή καταγράφηκε επίσης από την κάμερα ενός τηλεσκοπίου στην ψηλότερη κορυφή της Χαβάης:

Όχι, δεν ήταν κάποιο εξωγήινο διαστημόπλοιο που σαρώνει τη Γη για σημάδια ζωής, όπως βιάστηκαν να υποστηρίξουν κάποιοι οπαδοί θεωριών συνομωσίας. Φαίνεται ότι οι μυστηριώδεις πράσινες ακτίνες προήλθαν στην πραγματικότητα από έναν δορυφόρο σε τροχιά. Όχι όμως ο Δορυφόρος της NASA όπως αρχικά διέρρευσαν τα ΜΜΕ. Και τώρα η ανησυχία αμερικανική κοινή γνώμη μεγαλώνει.

Αρχικά, ειδικοί στο Εθνικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Ιαπωνίας (NAOJ), στο οποίο ανήκει η κάμερα, ανακοίνωσαν στο Twitter ότι το πράσινο φως πιθανότατα προήλθε από μια συσκευή ραντάρ σε έναν δορυφόρο σε τροχιά, γνωστό ως ICESat-2.

Το ICESat-2 ανήκει στη NASA και χρησιμοποιείται για να παρακολουθεί το πάχος του θαλάσσιου πάγου, των στρωμάτων πάγου και των δασών της Γης.

Αλλά στις 6 Φεβρουαρίου 2022, η NAOJ ενημέρωσε το πλάνα της από τη δέσμη λέιζερ λέγοντας ότι με βάση την τροχιά, ήταν απίθανο τελικά να είναι η NASA.

Σύμφωνα με τον Δρ Martino, ο Anthony J., ένας επιστήμονας της NASA που εργάζεται στο ICESat-2 ATLAS, ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη δέσμη λέιζερ δεν είναι από το όργανό τους αλλά από «άλλους»…

«Οι συνάδελφοί του, ο Δρ Alvaro Ivanoff και άλλοι, έκαναν μια προσομοίωση της τροχιάς των δορυφόρων που έχουν παρόμοιο όργανο και βρήκαν έναν πιθανό «ύποπτο»: Τον κινεζικό δορυφόρο Daqi-1/AEMS.

Ο δορυφόρος Daqi-1 της Κίνας εκτοξεύτηκε τον Απρίλιο του περασμένου έτους και παρόμοιος με τον ICESat-2, είναι ένας δορυφόρος παρακολούθησης ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος.

Λίγες ημέρες μετά την υπόθεση με το κινέζικο μπαλόνι που είχε διασχίσει ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια από την Αλάσκα μέχρι την καρδιά της Αμερικής, τώρα έχουμε και παιχνίδια με τους δορυφόρους, που μάλιστα είναι τελευταίας τεχνολογίας και εκτοξεύτηκαν πρόσφατα.

Ουδείς από την αμερικανική ηγεσία πιστεύει πως οι ενέργειες των Κινέζων έγιναν για την μελέτη της κλιματικής αλλαγής. Αλλά είναι αδύνατον να ισχυριστούν κάτι τέτοιο δημοσίως, γιατί ο πανικός που θα ακολουθήσει θα είναι άνευ προηγουμένου…

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις