Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου τα «δίνει όλα» για την ήττα της Ρωσίας: Οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς – Η «απάντηση» των Kalibr

 Δηλώσεις στην Διάσκεψη για την Ασφάλεια, που διεξάγεται στο Μόναχο της Γερμανίας από τον Ρ.Σούνακ

Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου τα «δίνει όλα» για την ήττα της Ρωσίας καθώς πριν από λίγο ο Βρετανός πρωθυπουργός έδωσε το

εναρκτήριο λάκτισμα για την ανάγκη διπλασιασμού των όπλων που δίνονται στην Ουκρανία για να ηττηθεί η Ρωσία αποδεσμεύοντας για πρώτη φορά και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Αν και ο τύπος των πυραύλων δεν έχει ανακοινωθεί εντούτοις αρκετοί ήδη μιλούν για ATACMS, Harpoon και πιθανά Strom Shadow κάτι που ουσιαστικά θα θέσει τεράστιο κομμάτι της ρωσικής επικράτειας εντός του βεληνεκούς του Κιέβου με ανεξέλεγκτες προεκτάσεις.


Η Ρωσία σε κάθε περίπτωση έδωσε βίντεο από μαζική εκτόξευση πυραύλων Kalibr που ουσιαστικά δίνουν μια “πρώτη γεύση” για το τι αναμένεται να επακολουθήσει.

Την ίδια στιγμή ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενδεχόμενης νίκης της Μόσχας, καθώς πλησιάζει η επέτειος της έναρξης του πολέμου ζητώντας να δοθεί κάθε όπλο στην Ουκρανία για να νικήσει.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, που διεξάγεται στο Μόναχο της Γερμανίας, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εκτίμησε πως δεν υπάρχει «καμία ένδειξη που να δείχνει» πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν «άλλαξε φιλοδοξίες».

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της σύγκρουσης, είναι απαραίτητο να «δώσουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται προκειμένου να νικήσει και να επιβιώσει ως ανεξάρτητο κυρίαρχο έθνος στην Ευρώπη», ανέφερε στην ομιλία του ο επικεφαλής της Ατλαντικής συμμαχίας.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όλων είναι ο Πούτιν να νικήσει. Αν ο Πούτιν νικήσει στην Ουκρανία, το μήνυμα για εκείνον και για άλλους αυταρχικούς ηγέτες θα είναι πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν», προειδοποίησε.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ πάντως σημειώνουμε για το ζήτημα παραχώρησης πυραύλων που θα μπορούν να πλήξουν την ρωσική επικράτεια είχε πει:

«Ναι, είναι ένας άμεσος τρόπος να κλιμακωθούν οι εντάσεις, να αυξηθεί το επίπεδο της κλιμάκωσης, μπορούμε να το δούμε αυτό. Απαιτεί από εμάς να καταβάλουμε επιπρόσθετες προσπάθειες, όμως –γι’ άλλη μια φορά– δεν θα αλλάξει την πορεία των γεγονότων. Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις